Ingredienser:
4 past. æggeblommer
1-2 spsk. bearnaise-essens
1/2 tsk. salt
1/4 tsk hvid peber
250 gr smør
Hakket kørvel eller persille
Ingredienser:
200 gr. mandler
200 gr. flormelis
3/4-1 dl. koldt vand fra hanen
evt. lidt lakridspulver
Ingredienser:
2 dl. ketchup
2 spsk. soya sauce
1/2 dl. appelsin juice
1-2 presset hvidløg
3 spsk. brun farin
1 dl. olie
Ingredienser:
4 past æggeblommer
1 1/2 dl. citronsaft
1/2 tsk saft
1/4 tsk hvid peber
250 gr smør
Ingredienser:
40-50 gr gær
2 1/2 dl. håndvarmt vand
75 gr. smeltet smør
1 tsk. groft salt
1 æg
50 gr. flormelis
1 go tsk. kardemomme
600 gr. hvedemel
Ingredienser:
150 gr. smør, smeltet i en gryde til lidt mere end håndvarmt
2 dl. minimælk tilsættes, nu skal det gerne være håndvarmt
50 gr. stue temp. gær
2 stue temp. æg
2 tsk. groft salt
32 halve party pølser - eller pølsehornspølser
revet mozzarella
1-2 æg pisket æg til pensling
tørret oregano til drys
Ingredienser:
3 stk. Kyllingfilet
Ægte parmesanost
1 æggehvide
Ingredienser:
125 gr blød smør
125 gr creamy peanutbutter
225 gr sukker
2 æg
1 go tsk vanillesukker
80 gr hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 lille nip salt
125 gr finvalsede havregryn
100 gr hakket mørk kogechokolade
Ingredienser:
25 gr. gær
3 dl. lunken vand
1 tsk. sukker
1/2 tsk salt
450-500 gr. hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2
2 spsk. ex.jomfruolivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. stærk sennep
2 spsk. akaciehonning
Ingredienser:
1500 gr flæsk i skiver
salt-peber
flæskefedt fra panden (altså helt valgfrit, jeg kan bare ikke lade være, det gir lige det der....:-)
Kartofler
5 dl. minimælk
Meget persille
2 spsk. mel
1 spsk. konc. kalvefond
1 ps. persille fra frost
citronsaft
salt-peber
kartoffelvand
Ingredienser:
3 æg
150 gr. sukker
75 gr. smeltet smør
1 go tsk. vanillesukker
200 gr. mel
1 go tsk. bagepulver
1/2 dl. mælk
0,75 dl. appelsinsaft
1 spsk. citronsaft
100-175 gr. finthakket mørk kogechokolade, alt efter chokoladesmag:-)
Ingredienser:
150 gr. kogte fuldkornspenne
2 avocadoer i tern, tilsat lidt citronsaft
1-2 hakket forårsløg
1 håndfuld grønne salatblade, fx. rucola
Pesto:
2 fed presset hvidløg
30 gr. pinjekerner
1 håndfuld friskhakket basilikum
evt. revet parmesanost, kan udelades
5-6 spsk. olivenolie
groft salt og kværnet peber
Ingredienser:
1 pk. bacon i tern
250 gr. champignon i små tern
2-4 fed presset hvidløg
salt - peber groftkværnet
2 1/2 dl. madfløde
Ingredienser:
1 bk. bacon i tern, fjernet for de fleste fedt tern, som der er mange af.
1/2-1 rødløg fintsnittet
3 dl. madfløde (arla)
1 lille ds. konc. tomatpure
1-2 dl. rødvin
1 spsk. konc. kalvefond
2-3 laurbærblade
salt-peber
evt lidt sukker hvis den blir for syrlig
Ingredienser:
1 spsk. olie
1 spsk. revet løg
1 hakket solo hvidløg
1 bakke bacon i tern
1 ds hakkede flåede tomater
2 dl. madfløde
salt - peber groftkværnet
Ingredienser:
Små courgetter
olivenolie
finthakket eller presset hvidløg
groft salt og kværnet peber
revet parmesanost
Ingredienser:
1 helt hvidløg
ekstra jomfruolivenolie
alufolie
Ingredienser:
6 alm. tomater
1 pk. bacon tern
evt. finthakket hvidløg
evt. finthakket frisk chili
ca 1 - 1 1/2 dl fløde
1 Past. æggeblomme
salt - peber
Frisk mozarella i skiver
Ingredienser:
18 ferske kyllinge lår
1 dl. oliven olie
1/4 dl. balsamicco eddike
1 lille ds. konc. tomatpure
1 spsk. brun farin
1 spsk. mørk sirup
- alt blandes i en skål med et piskeris på elpiskeren
salt-peber
Ingredienser:
2 potter basilikum, skyllet og hakket
1-2 rød chili, med kerner, men ikke stilk, kun hvis den skal være meget stærk
1-2 solo hvidløg, presset, igen efter hvor stærk?
50 gr. smuttede mandler
ca. 1/2 dl. ex. jomfru oliven olie
5-6 skiver soltørrede tomater, hakkede
+ 2 spsk. væde fra soltørrede tomater
1 spsk. citronsaft af flask
1 nip groft salt
kværnet peber
Ingredienser:
700 gr. tørrede kikærter eller babykikærter, udblødes og vandet kasseres
Hvidløg efter smag
saften af 1 stor citron
1/2 dl. ekstra jomfruolivenolie
1/2 - 1 potte frisk basilikum, skylles og grofthakkes
groft salt - kværnet peber
Ingredienser:
2 bdt. basilikum grofthakket
olivenolie
1 finthakket løg
3-4 fed presset hvidløg
3 dl. madfløde
2 dl. cremefraiche 18%
1 tsk. citronsaft
salt - citronpeber
Ingredienser:
1 brev knorr bearnaise
2 1/2 dl skummetmælk
Ingredienser:
200 gr. smør
1 brev bearnaise pulver
Ingredienser:
50 gr. smør eller margerine
4 spsk. mel
5-6 dl. mælk
salt-peber
reven muskatnød
Ingredienser:
20 blommer
100 gr. rørsukker
500 gr. knuste makroner
Råcreme:
3 past. æggeblommer
3 spsk. sukker
korn fra 1 vanillestang
4 dl. piskefløde
Ingredienser:
1 bakke blandet salat, fx. Napolitana
1 melon, cantaloup, honning eller anden
1 bakke blåbær
1 bakke jordbær
1 pose cashew nødder
Evt. 1/2 pose tørrede tranebær
Ingredienser:
50 gr. gær
1/2 dl- lunken vand
125 gr smeltet smør
1 1/2 dl koldt vand
2 æg
1 tsk groft salt
2 tsk sukker
ca 500-600 gr hvedemel
Ingredienser:
500 gr. broccoli
1 finthakket rødløg
1 pk. bacontern ristet på panden
1 rød peber i små tern
evt. en lille håndfuld rosiner
Olie/eddike Dressing:
ca. 6 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. brun farin
1 tsk. sennepspulver
1/2 tsk. cayennepeber
1-2 presset hvidløg
Ingredienser:
6-8 skiver italienske flute , skåret i let skrå skiver
40-50 gr. soltørrede tomater
1/2 finthakket salatløg
2-3 spsk. hakkede friske oreganoblade
1/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
evt. cherrytomater - lethakkede
150 gr. Høng Råhvid - skåret i skiver
Pynt: Friske oreganoblade
Ingredienser:
125 gr. smør/smørprodukt
100 gr. sukker
100 gr. (3/4 dl.)sirup
1 tsk. potaske
2 tsk. koldt vand
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødte nelliker
1 1/2 tsk. kanel
25 gr. smuttede finthakkede mandler
evt. 25 gr. finthakket pommeranskal
250 gr. hvedemel
Ingredienser:
2 brød:
50 gr. gær
6 dl. lunken vand
70 gr. rosiner
60 gr. hakkede hasselnødder
60 gr. hakkede valnødder
75 gr. smeltet smør
1 spsk. rørsukker
1 tsk. groft salt
ca. 800 gr. hvedemel
æg til pensling
Ingredienser:
1 bundt brøndkarse
75 gr. smør
Ingredienser:
250 gr. champignon
1 pk. skinkekød i strimler
1 bakke flødeost naturel, philadelphia
2 tsk. sennep, mild
1 tsk. fransk sennep
1 nip groft salt
lidt kværnet peber
1 bøtte frisk purløg
1 æg
Ingredienser:
Friske grønne bønner
bacon i skiver
salt til kogevandet
Ingredienser:
500 gr skinkekød i tern
1 pk cocktailpølser
Marinade:
3 spsk. soyasauce
2 spsk. ketcchup
1 tsk. citronsaft
trægrillspyd
Ingredienser:
1 dl. kogte afkølede ris
400 gr. grofthakkede champignon
2 hakkede løg
2-3 fed hakket hvidløg
1 tsk. timian tørret
2 æg
2 1/2 dl. madfløde
salt - peber
Ingredienser:
400 gr. champignon, skyllet og skivet eller i tern
1 dl. knækket bulgur
hvidløg efter smag
1 -2 løg
1 rødløg
- finthakkes
1 go tsk tørret timian
ca. 50 gr. finthakket hasselnøddekerner
50 gr smør
1 tsk. groft salt
godt med kværnet peber
2 1/2 dl. madfløde
2 æg
stødt chili
Ingredienser:
125 gr. baconskiver,skåret i tern
1 bndt. forårsløg, skyllet og hakket i små skiver
4-6 fed hvidløgsfed, hakket med kniv
300-400 gr. champignon, skyllet og skivet
2 dl. hvidvin
1 spsk. konc. kyllingefond
1/2 l. madfløde
godt med kværnet peber
groft salt
friskhakket timian, kun bladene!
Ingredienser:
1/2 kg hakket okse
2 store grofthakkede løg
2-4 knuste hvidløg
1 ds konc. tomatpure
1-2 tsk chilipulver
1 tsk spidskommen
1 ds. røde bønner
3 dl. bouillon
evt. lidt madfløde
salt og peber
1 bdt hakket persille
Ingredienser:
200 gr. mørk kogechokolade
250 gr. Hvedemel
225 gr. Sukker
50 gr. Mørk kakao
1 tsk. Natron
2 tsk. Vanillesukker
1 1/4 dl. Mælk
1 dl. Flydende margarine
2.5 dl. A38
1 æg
1/2 skrabet Vanillestang
Ingredienser:
1 rulle færdig croissantdej
kogechokolade, brækket i stave
Blød nougat i stave
vand eller pisket æg til pensling
Ingredienser:
50 gr. gær
1/2 dl. lunken vand
125 gr. smeltet smør
1 1/2 dl. koldt vand
2 æg
1 spsk. brun farin (eller rørsukker)
1 tsk. salt
200 gr. kogechokolade
- grofthakket
ca. 500 gr. øko hvedemel
Ingredienser:
200 gr. mørk kogechokolade
185 gr. smør (kærgården eller bakkedal)
3 pasteuriserede hele æg
3 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk. sukker
3 tsk. mel
2 tsk.rigtig kakao pulver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + bagetid
125 gr. blød kærgården
175 gr. mel
1 tsk natron
1 nip fingersalt
1 tsk kanel
175 gr. rørsukker
2-2 1/2 modne mosede bananer
2 sammenpiskede æg
ca 5 spsk kogt vand
200 gr. hakket mørk kogechokolade. Skær hver "tern" i 3 "skiver", vend chokolade pladen og hak på den anden led også.
Ingredienser:
2 dl. håndvarmt vand
knap 1 pk gær
2 spsk brunfarin
1/4 tsk. grovsalt
1 spsk sirup
1 æg
1 spsk olie (rapsolie)
1 blok grofthakket kogechokolade (200 gr.)
ca. 500 gr hvedemel +/-
1 æg eller vand til pensling
Ingredienser:
150 gr. blød smør
250 gr. sukker
2 æg
1 tsk. vanillesukker med top
175 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver med top
4 goe tsk. kakaopulver
3/4 dl. mælk
3/4 dl. kogende vand
Ingredienser:
150 gr. blødt smør
250 gr. sukker
1 tsk vanillesukker
175 gr. mel
1 tsk bagepulver
mindst 4 gode tsk kakao
3/4 dl mælk
3/4 dl kogende vand
Ingredienser:
400 gr. Mørk kogochokolade
-- smeltet i chokoladesmelter, eller over vandbad
1 kop espresso
1/2 l. Fløde - pisket til flødeskum
2 past. Æggeblommer
Ingredienser:
250 gr. smør
250 gr. mørk kogechokolade, mindst 55 % kakao indhold
4 past.æg + 4 past. æggeblommer
100 gr. sukker
1 dl. hvedemel
1 go tsk. vanillesukker
Ingredienser:
100 gr. sukker
1 go tsk. vanillesukker
2 æg str.M
2 dl. mælk
250 gr. mel
1 go tsk. bagepulver
200 gr. grofthakket chokolade
Ingredienser:
130 gr blød smør
100 gr.lys rørsukker
2 æg
1 go tsk. vanillesukker
125 gr. hvedemel
2 goe spsk. kakaopulver
1 tsk. natron
100 gr hakket mørk kogechokolade.
Evt. tilsæt lidt hakkede valnødder eller hasselnødder.
Ingredienser:
500 gr hakket kylling/svinekød
rasp (20-30 gr.)
1 spsk hvedemel
lidt vand
1 æg
2-3 spsk parmesanost
1-2 spsk citronsaft
basilikum og persille
salt - peber
Ingredienser:
2-2,5 dl hvidvin
2-3 dl bouillon, gerne kyllinge
ca 1-2 spsk citronsaft
2-2,5 dl madfløde
salt - peber (evt. citronpeber)
1 håndfuld friskhakket kørvel
past. æggeblommer
Ingredienser:
500 gr frisk pasta
fintrevet skal af 1/2 citron
saften af 1 citron
6 spsk olivenolie
salt-citronpeber
Ingredienser:
40 gr. smør
1 spsk. mel
revet skal af 1 øko citron
saft af 1 citron
1 hel past. æg
2 past. æggeblommer
4-5 dl. fond - fx. kyllingefond
salt og peber
Ingredienser:
Finthakket hvidkål
groftrevne gulerødder
Dressing:
1/2 ltr creme fraiche
flormelis
citron
salt-peber
lidt dijon-sennep
en smule eddike
Ingredienser:
1/4 hvidkål, fintsnittet
2-4 gulerødder, skrællede og fintsnittede
Dressing:
2 dl. cremefraiche 18 %
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. flormelis
1/2 - 1 spsk. citronsaft
Ingredienser:
250 gr. spidskål
250 gr. gulerod
1-2 æbler
3 dl. syrnet fløde 9 %
1 spsk. sød sennep
groft salt - kværnet peber