Annoncering | Mobil/tablet version | 158 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.487 opskrifter fra 25.492 medlemmer
i
Forum   > Alt om mad   > Langtidsstegning oksemørbrad

Langtidsstegning oksemørbrad

Jeg har en plan om at langtidsstege en oksemørbrad i ovnen og har virkelig googlet efter en god opskrift. Men der er ingen opskrifter som går på virkelig langtidsstegning, så jeg håber i kan hjælpe?

Jeg forestiller mig at sætte ovnen på 60 grader og sætte mørbraden ind i 5 timer. Inden den sidste halve time, tager jeg mørbraden ud og sætter noget bacon om og så ind i ovnen igen i 30 minutter - jeg tror ikke baconen vil være god af 5 timer i ovnen.

Er dette helt ude i skoven og vil jeg ødelægge en ellers god mørbrad på denne måde? Jeg forestiller mig at den bliver vildt mør og kraftfuld smag af så lang tid. Planen er at marinere den en dags tids i forvejen.

Mvh. Brian
03.12.2007, 21:57 Visninger : 41249 Points : 0 Brian
Hej Brian
Kan godt forstå du forestiller dig hvor lækkert det kunne være med langtidsstegt kød. Det kan også være super godt... MEN!! langtidsstegning er somregl til for at mørne kødet så det bliver "spisbart". Eller sådan var det i hvert fald i gamle dage. Derfor bruger man mest kød med sener og fedt som ved normal tilberedning ikke vil være til at tykke, men stadig fyldt med smag.
Men jeg er bange for at du (som du selv siger), vil ødelægge din mørbrad. En mørbrad er (som navnet antyder) lækker mør i forvejen. Derfor bevarer den bedst sin smag og "mørhed" ved så lidt tilberedning som overhovedet muligt.
Den skal faktisk helst være rød i midten for at smage allerbedst og være vildt mør som du skriver.
Du kan sagtens marinere den og komme bacon omkring, men jeg ville anbefale at du startede med at brune mørbraden på en pande så overfladen bliver "lukket" og saften ikke forsvinder så den bliver tør. Derefter kan du vikle bacon omkring og binde mørbraden med kødsnor. Derefter komme den i ovnen i ca. 20 min afhæningt af størrelse.
Håber det opklarede lidt af problemet :-)
Venlig Hilsen
Lena Dejbjerg
Dato : 04.12.2007, 11:08 Svar af : Lena Dejbjerg
Undskyld - men det er altså noget pjat du siger Lena :-) Jo, langtidsstegning er godt til at mørne dårlige kødstykker, og gør dem spisbare. Men langtidsstegning er i den grad også til for gode kødstykker - såsom en mørbrad.

Jeg er selv kæmpefan af langtidsstegning, og mener bestemt ikke at det ødelægger en ellers god mørbrad - tværtimod - det gør den kun MEGET bedre.

Den mister ingen smag ved langtidsstegning, og bliver mør, på en måde du aldrig har oplevet det på før! Uasnet hvor mør din mørbrad har været.

Jeg vil foreslå at du marinerer den, men ikke dagen inden - den mister friskhed af at marinere så længe. Tag den derimod ud en time inden du smider den i ovnen, og lad den marinere ved stuetemperatur. Smid den herefter direkte i ovnen. Temperaturen har du helt ret i, 60 grader - jeg plejer dog at give min 6 timer. Når du så tager den ud, bruger jeg altid lige en brænder til overfladen, da temperaturen på ydersiden ikke har været over 60 grader, og der derfor stadigvæk kan være bakterier.

At vikle bacon omkring en mørbrad der har langtidsstegt i ovnen i 6 timer, det ville være blasfemi - jeg vil derfor sløvfe den :-) Uanset hvad, får du ikke en sprød bacon ved 60 grader.

Velbekomme :-)
Dato : 12.12.2010, 02:05 Svar af : Mikkel


Opret nyt forum Spørgsmål eller besvar spørgsmål, login kræves.
  Tilbage til oversigt

 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Sommer æbler og vindruer
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Rødkålsalat m. appelsin, vindruer og glaserede valnødder     Røræg i ovn     Mormors amerikanske pandekager     Halloween kage kirkegård     Hvidkålssalat med ingefær og chili     Malenes pastagryde     Pizza dej, god hver gang!!!     Friterede hyldeblomster     Mormors citronfromage     Mamma's toast     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Helstegt grillet oksefilet     Hurtig boller (skal ikke hæve)     Den bedste Kylling i Karry!     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Marinerede flanksteak     kartoffelsalat     Svampet kanelkage     kartoffel/porresuppe med bacon     Græske frikadeller     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]