Ingredienser:
Pris: 20 kr.
2 dl syltede ribs,
1 dl vand,
3 pas. æggehvider
Ingredienser:
500 g hakket kalve- og flæskekød
100 g hakket spæk
2 tsk. salt
lidt friskmalet peber
3/4 dl postvin
½ tsk. tørret timian
1-2 små hakkede chalotteløg
2 æg
Fyld: ca. 300 g berberiandebryst
75 g spæk
2 spsk. portvin
25 g pistacienødder
Pynt: en kvist timian
lidt pistacienødder
Ingredienser:
400 g rosenkål
1½ dl god bouillon (okse/kalve)
1 dl piskefløde
salt og peber
lidt reven muskatnød
Ingredienser:
til 4 personer
2 skinkemignoner (i alt ca. 375 g)
20 g margarine
groft salt
friskkværnet peber
4 dl vand
2 tsk. kalve fond
Brun sovs
Stegeskyen
4 spsk. mel
2 dl letmælk
sovsekulør
salt
peber
evt. sukker
Smag til med kalvefond
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20-35
til 4
4 æg,delt i blomme og hvide 4 spsk sukker 1 1/2 dl yoghurt natural 2 dl hvedemel 1 nip salt 25g smør 400g friske eller frosne optøede blandede bær-fx hindbær,brombær og ribs.
Ingredienser:
til 4 personer
okse-, kalve- eller kyllingekød
30 g smør
350 g champignons, i skiver
2 spsk. hvidvin
1 1/4 dl hønsebouillon
1 1/4 dl piskefløde
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. hakket purløg
Ingredienser:
til 4-6 personer
2 tsk. grønne peberkorn fra dåse
okse-, kalve eller kyllingekød
1 1/4 dl hønsebouillon
1 1/4 dl piskefløde
2 æggeblommer
2 tsk. cognac
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30 min.
Pris: Ca. 50 kr.
til Ca. 20 stk.
500 g hakket kalve- og svinekød
2 æg
Ca. 1 dl rasp (eller mel)
1 revet løg
1 dl mælk
2 fed hakket hvidløg
Frisk oregano
1 dl feta i tern, hakket groft
10 Kalamata oliven, hakket fint
8 soltørrede tomater, hakket fint
Salt og peber
Fedtstof til stegningen
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca.45 min.
til 4 personer
16 skiver skinkeschnitzler af frilandsgris.
2 squash i lange skiver.
2 gulerødder i lange skiver.
3 kviste timian.
16 skiver bacon.
Tandstikker eller snor til ombinding.
Olie/smør til stegning.
1 finthakket rødløg.
1½ dl. lys kalvebouillon.
½ liter piskefløde.
1 gulerod.
1 skive selleri.
½ porre og en courgette i små terninger.
250 g. østershatte i fine strimler.
50 g. friske ribs.
Salt.
Peber.
Ingredienser:
til Ca. 8
Bund:
200g. hasselnød
200g. sukker
4 æggehvider
Krokant:
50g. hasselnød, uden skal
50g. sukker
Creme:
50g. sukker 2spsk. vand
200g. blød nougat
1/2dl fløde
250g. blødt smør
Pynt:
250g. ribs
100g. sukker
Ingredienser:
til 4 personer
ca 6 dl bouillon ( kalve eller hønse )
2 spsk olivenolie
1 løg i tern
1 porre i tern
1 fennikel i tern
2 spsk hakket persille
1 gulerod i tern
400g risottoris
1 courgette eller 2 peberfrugter
400g flåede hakkede tomater
40g frisk revet parmesan
Ingredienser:
til 18 - 20 stk
2 æg
200g sukker
230 kokosmel
25g mørk spisechokolade
1 L vaniljeis
evt. ribs
Ingredienser:
til 4 personer
4 stk kalvemedailloner à 150g
8 tynde skiver kalve bacon
salt & peber
Bechamelsauce:
2 spsk smør
2 spsk mel
2 dl mælk
3 dl fromage frais
revet muskatnød
salt & peber
Lasange:
4 bage kartofler
1 knoldselleri
Spinat:
2002 frisk spinat
8 forårsløg
1 spsk olie
evt hvidløg
2 spsk rosiner udblødet i vand
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.ca.50
til 6-8 pers.
et helt rødkålshoved
3 lauerbærblade
6 nelliker
6-8 peberkorn
skralden af en appelsin
½ dl ribssaft (ribssaftevand ufortyndet)
1½ tsk groft salt
1dl eddike
2 spsk ribs gelé
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
Æbler. Makroner. Æblekagerasp.Jorbær syltetøj. Sukker.Piskefløde.Ribs gele til pynt
Ingredienser:
1 langt og smalt kalvebryst (spidsbryst) uden ben
1 kg hakket kalve-/flæskekød
1 æg
mel
meget persille
lidt timian
en del basilikum
et par fed hvidløg
salt og peber
rodfrugter
løg
markchampignon
porre (evt.)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4 port.
4 winerschnitzler af kalve-inderlår
æg og rasp til panering
salt og peber
pynt--
4 citronskiver
4 ansjoser
høvlet peberrod
kapers...
provenceærter: 1
100-150 g. bacon i tern
et stort løg i tern
500 g. fine ærter
provencekrydderi efter behag.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 -4 timer
til 4 - 6 personer
½ liter fløde evt. halvt piske- og halvt fløde 13%
Korn af 1 stang vanilje
75 g sukker
4 blade husblas
Karamelsirup:
150 g sukker
1 dl vand
Kompot:
150 g snittede, spæde rabarber stilke
¼ dl jordbærsaft
Pynt: Ribs, jordbær eller blåbær
Ingredienser:
Fyld:
250-300 g frugt, det kan enten være ribs, brombær eller rabarber i tynde skiver.
100 g sukker
1 tsk vanillesukker
Dej:
125 g blødt smør eller oliemargarine
125 g sukker
1 æg
60 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g kokosmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 1/4 time
Rør 150 g smør godt med 3 dl sukker (250 g ) Rør 3 æg i et ad gangen .Bland 3½ dl mel (ca. 200 g )med 1 tsk bagepulver , og vend det forsigtig i dejen skiftevis med 1 dl mælk . Bland 250 g frosne hindbær med 4 spsk sukker . Kom dejen i en smurt springform eller form beklædt med bagepapir , ca. 23 cm i diameter . Fordel de frosne , sukrede bær ovenpå . Drys med tesukker på toppen . Stil formen i en kold ovn i den nederste halvdel af ovnen . Stil termostaten på 180 grader og bag kagen ca. 1 1/4 time . Hindbær kan varieres med jordbær , ribs , solbær og /eller brombær .
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 2 personer
250 g champignoner
10 g smør
ca. 1½ fed hvidløg
salt og peber
250 g rosenkål
250 g hakket kalve og svinekød
1 spsk. soja
1-2 spsk. mælk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 6 personer
Mørdej:
150 g hvedemel
75 g stuetempereret smør
50 g florsukker
½ sammenpisket æg
Chokoladeflan:
60 g god mørk chokolade (ca. 55% kakao)
25 g smør
25 g sukker
1 æg (str. stor)
Ribssylt:
150 g afpillede ribs
50 g sukker
1 spsk vand
½ vaniljestang (korn)
1 blad husblas
Rysteribs:
6 superflotte klaser ribs
1 dl vand
50 g sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
Fars:
1/2 kg. hakket kød fx. lige dele okse-,kalve.- og svinekød
45 g. rasp, salt, peber
1 revet løg
1-2 æg
3-4 dl. mælk, vand el. apollinaris
1 hvidkålshoved
2 tsk. salt pr. l. vand
Til stegning:
50 g. smør el. margarine
4 dl. vand eller bouillon, salt/peber, 1 dl. fløde
2 spsk. mel, 2 spsk. tomatpure
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 4-6 pers.
1/2 kg. kalve- eller svinelever
100 g. fersk spæk
1 løg
3-4 ansjosfileter
2 spsk. mel
1 æg
1 dl. skummet- eller mini mælk
salt/peber
Ingredienser:
3 spsk sukker
1 stang kanel
30 g kartoffelmel
250 g jordbær
500 g ribs
125 g sure kirsebær
125 g hindbær
3 1/4 dl solbærsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20-30
Hakket koed med 12-20% fedt (lam, kalve, svin, eller mix): 400g
Loeg: 2 mellem stor
salt og sort peber
+ basmati ris og ristet tomat.
evt. natural yogourt, hakket roed loeg og hakket persile.
Ingredienser:
4 tykstegs filet bøffer
Dijionsennep
Salt og peber
Sauce:
1 Løg
½ dl Boullion
1 dl Rødvin
2 spsk Creme fraice
½ dl Long island dressing
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 3
til stegning af kyllingen:
3 stk. store flotte kyllinge bryst.
pesto, gerne oliven pesto
1tsk græsk honning
til sovsen, som kyllingen steges færdig i:
½ kop fløde
½kop mælk
vand til det dækker panden (ca. 1 kop)
2 spsk. ribs gelé
gerne en anelse kulør.
saltogpeber efter behag.
citron
til salaten:
salat, gerne rucola, andet efter eget valg.
10 cherrytomater
1 rød peberfrugt
saltede peanuts
kalkun bacon, eller andet let bacon til salat.
evt. advokado.
pasta:
2½ kopper pasta.
salt.
vand.
Ingredienser:
til 5-6 pers
1 ds hakkede flåede tomater
2 skef. hakkede soltørrede tomater i olie
stødt chili. Salt-peber
Blandes i en skål.
Bacon i tern
1 stort hakket løg
600 gr. hakket okse
1 hakket frisk chili
1-2 dl hvidvin
5 dl kalve/okse bouillon.
2-3 fed hakket hvidløg
2 - 2 1/2 dl. risottoris eller basmatiris
salt-peber-sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 god time
Pris: Billigt
til 1 person
Dette er blevet en af mine helt klart favoritter! Desværre tror jeg at hjerter er ved at gå lidt i glemmebogen. det er synd for det smager super dejligt og det er super sundt og sprængfyldt med vitaminer. Også en nem måde at få sine grøntsager på.
170 g kalve- eller svinehjerter
100 g gulerødder i tern
150 g squash
50 g løg i strimler
¼ bdt persille
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1-2 spsk kinesisk soya
ca. 3 dl vand
1 tsk bouillonpulver
salt og peber
evt. 50 g græsk yoghurt
Evt. ris eller pasta som tilbehør
Ingredienser:
til 4-6 stk.
Ca. 500 g. hk. kalv & flæsk - eller rent kalve fars
2 store kogte, mosede kartofler
2 spsk. hk. persille
Rasp
1 æg
mælk
salt & peber
Magarine
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
750 gr. kylling filet
4 spsk. pesto
1 dl. fløde
2 dl hvidvin
Rosmarin
Timian
50 gr. hele ribs
1 bakke friskpasta
Salat:
1 lille pose sukkerærter
1 bakke baby leaf
2 rødløg
Hel parmesan
Dressing:
dijon sennep
salt/peber
4 spsk. olie
2 spsk. hvidvinseddike
Ingredienser:
til 5
1 kop saft (ribs eller hindbær)
1 kop sukker
1 æggehvide (pasteuriseret)
5 husblas
Varm Cremesauce:
1/2 liter mælk og et kvart vaniljebuddingpulver(18 g) og en fjerdedel sukker (25 g).
Ingredienser:
til 4
1 lammekølle, ca 1 ¾ kg.
2 kviste frisk rosmarin eller 2 spsk rosmarinnåle
2 fed hvidløg
8 spsk olivenolie
Salt og peber
900 g kartofler, skåret i 2½ cm store tern
9 friske salvieblade, hakkede
1½ dl marsala
2.5 dl. kalve- eller hønsebouillon
Ingredienser:
2 kg ribs - skyllede gerne med stilke
4 dl vand
½ kg sukker pr. liter saft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 10
100 g mandler, 400g marcipan, 4 æg, 1 dl sukker (ca. 85 g), 1 dl hvedemel (ca. 60g), 4 dl piskefløde, ½ dl solbærsyltetøj, 100g hvid chokolade og lidt ribs, tranebær, tyttebær el.lign.
Lidt smør til at smøre formen med.
Lille brandepande ca. 20 x 30 cm, kageudstikker eller glas på ca. 7 cm i dia, sprøjtepose (eller frysepose med tyl), rivejern.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 1 liter
1 kg modne ribs
2 dl vand
800 gram sukker
1 pose gul melatin
1 tsk atamon
Atamon til at skylle glas
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 4
500 gr.hakket kalve/flæsk
½ dl rasp
2 dl. mælk
1 lille finthakket løg
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. salt
1 knivspids peber
Fyldet:
1 stor porrer
75 gr. revet ost
1 bundt persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 + kogetid
Pris: 25kr.
til 2 liter
2 kg ribs uden stilke.
700g sukker
1 vaniljestang (hvis man har lyst)
atamon (1 tsk til saft og ellers til flaskerne)
Ingredienser:
til 4 pers.
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl. mousserende vin (tør, Tres sec)
1 dl. fløde
1 dl. vand
1 dl. kalve eller oksefond
Lidt Maizena
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 6
250 g. svampe i mindre stykker (kantarel, champignon etc.)
80 g. bacon i små stykker
2½ dl. fløde
2 dl. kalve/okse fond eller bouillon
1 lille løg fin hakket
Lidt citronsaft
Maizena
Smør
evt. kulør (hvis saucen er for bleg)
Ingredienser:
500 gr. mel
200 gr. smør
2 æg
4 spsk. sukker
50 gr. gær
2 dl. mælk
kanelmasse:
300 gr. smør
300 gr. farin
3 spsk. kanel
1/4 fløde
Ribs gele
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 5 pers.
5 skalotteløg,finthakkede
7 hele peberkorn
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
5 dl. rødvin
5 dl. kalve el. okse fond/bouilon
30 gram. koldt smør i tern