Ingredienser:
500 g hakket kalve- og flæskekød
100 g hakket spæk
2 tsk. salt
lidt friskmalet peber
3/4 dl postvin
½ tsk. tørret timian
1-2 små hakkede chalotteløg
2 æg
Fyld: ca. 300 g berberiandebryst
75 g spæk
2 spsk. portvin
25 g pistacienødder
Pynt: en kvist timian
lidt pistacienødder
Ingredienser:
400 g rosenkål
1½ dl god bouillon (okse/kalve)
1 dl piskefløde
salt og peber
lidt reven muskatnød
Ingredienser:
til 4 personer
2 skinkemignoner (i alt ca. 375 g)
20 g margarine
groft salt
friskkværnet peber
4 dl vand
2 tsk. kalve fond
Brun sovs
Stegeskyen
4 spsk. mel
2 dl letmælk
sovsekulør
salt
peber
evt. sukker
Smag til med kalvefond
Ingredienser:
til 4 personer
okse-, kalve- eller kyllingekød
30 g smør
350 g champignons, i skiver
2 spsk. hvidvin
1 1/4 dl hønsebouillon
1 1/4 dl piskefløde
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. hakket purløg
Ingredienser:
til 4-6 personer
2 tsk. grønne peberkorn fra dåse
okse-, kalve eller kyllingekød
1 1/4 dl hønsebouillon
1 1/4 dl piskefløde
2 æggeblommer
2 tsk. cognac
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30 min.
Pris: Ca. 50 kr.
til Ca. 20 stk.
500 g hakket kalve- og svinekød
2 æg
Ca. 1 dl rasp (eller mel)
1 revet løg
1 dl mælk
2 fed hakket hvidløg
Frisk oregano
1 dl feta i tern, hakket groft
10 Kalamata oliven, hakket fint
8 soltørrede tomater, hakket fint
Salt og peber
Fedtstof til stegningen
Ingredienser:
til 4 personer
ca 6 dl bouillon ( kalve eller hønse )
2 spsk olivenolie
1 løg i tern
1 porre i tern
1 fennikel i tern
2 spsk hakket persille
1 gulerod i tern
400g risottoris
1 courgette eller 2 peberfrugter
400g flåede hakkede tomater
40g frisk revet parmesan
Ingredienser:
til 4 personer
4 stk kalvemedailloner à 150g
8 tynde skiver kalve bacon
salt & peber
Bechamelsauce:
2 spsk smør
2 spsk mel
2 dl mælk
3 dl fromage frais
revet muskatnød
salt & peber
Lasange:
4 bage kartofler
1 knoldselleri
Spinat:
2002 frisk spinat
8 forårsløg
1 spsk olie
evt hvidløg
2 spsk rosiner udblødet i vand
salt & peber
Ingredienser:
1 langt og smalt kalvebryst (spidsbryst) uden ben
1 kg hakket kalve-/flæskekød
1 æg
mel
meget persille
lidt timian
en del basilikum
et par fed hvidløg
salt og peber
rodfrugter
løg
markchampignon
porre (evt.)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
til 4 port.
4 winerschnitzler af kalve-inderlår
æg og rasp til panering
salt og peber
pynt--
4 citronskiver
4 ansjoser
høvlet peberrod
kapers...
provenceærter: 1
100-150 g. bacon i tern
et stort løg i tern
500 g. fine ærter
provencekrydderi efter behag.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 2 personer
250 g champignoner
10 g smør
ca. 1½ fed hvidløg
salt og peber
250 g rosenkål
250 g hakket kalve og svinekød
1 spsk. soja
1-2 spsk. mælk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 pers.
Fars:
1/2 kg. hakket kød fx. lige dele okse-,kalve.- og svinekød
45 g. rasp, salt, peber
1 revet løg
1-2 æg
3-4 dl. mælk, vand el. apollinaris
1 hvidkålshoved
2 tsk. salt pr. l. vand
Til stegning:
50 g. smør el. margarine
4 dl. vand eller bouillon, salt/peber, 1 dl. fløde
2 spsk. mel, 2 spsk. tomatpure
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 4-6 pers.
1/2 kg. kalve- eller svinelever
100 g. fersk spæk
1 løg
3-4 ansjosfileter
2 spsk. mel
1 æg
1 dl. skummet- eller mini mælk
salt/peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20-30
Hakket koed med 12-20% fedt (lam, kalve, svin, eller mix): 400g
Loeg: 2 mellem stor
salt og sort peber
+ basmati ris og ristet tomat.
evt. natural yogourt, hakket roed loeg og hakket persile.
Ingredienser:
til 5-6 pers
1 ds hakkede flåede tomater
2 skef. hakkede soltørrede tomater i olie
stødt chili. Salt-peber
Blandes i en skål.
Bacon i tern
1 stort hakket løg
600 gr. hakket okse
1 hakket frisk chili
1-2 dl hvidvin
5 dl kalve/okse bouillon.
2-3 fed hakket hvidløg
2 - 2 1/2 dl. risottoris eller basmatiris
salt-peber-sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 god time
Pris: Billigt
til 1 person
Dette er blevet en af mine helt klart favoritter! Desværre tror jeg at hjerter er ved at gå lidt i glemmebogen. det er synd for det smager super dejligt og det er super sundt og sprængfyldt med vitaminer. Også en nem måde at få sine grøntsager på.
170 g kalve- eller svinehjerter
100 g gulerødder i tern
150 g squash
50 g løg i strimler
¼ bdt persille
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1-2 spsk kinesisk soya
ca. 3 dl vand
1 tsk bouillonpulver
salt og peber
evt. 50 g græsk yoghurt
Evt. ris eller pasta som tilbehør
Ingredienser:
til 4-6 stk.
Ca. 500 g. hk. kalv & flæsk - eller rent kalve fars
2 store kogte, mosede kartofler
2 spsk. hk. persille
Rasp
1 æg
mælk
salt & peber
Magarine
Ingredienser:
til 4
1 lammekølle, ca 1 ¾ kg.
2 kviste frisk rosmarin eller 2 spsk rosmarinnåle
2 fed hvidløg
8 spsk olivenolie
Salt og peber
900 g kartofler, skåret i 2½ cm store tern
9 friske salvieblade, hakkede
1½ dl marsala
2.5 dl. kalve- eller hønsebouillon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 4
500 gr.hakket kalve/flæsk
½ dl rasp
2 dl. mælk
1 lille finthakket løg
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. salt
1 knivspids peber
Fyldet:
1 stor porrer
75 gr. revet ost
1 bundt persille
Ingredienser:
til 4 pers.
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl. mousserende vin (tør, Tres sec)
1 dl. fløde
1 dl. vand
1 dl. kalve eller oksefond
Lidt Maizena
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 6
250 g. svampe i mindre stykker (kantarel, champignon etc.)
80 g. bacon i små stykker
2½ dl. fløde
2 dl. kalve/okse fond eller bouillon
1 lille løg fin hakket
Lidt citronsaft
Maizena
Smør
evt. kulør (hvis saucen er for bleg)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 5 pers.
5 skalotteløg,finthakkede
7 hele peberkorn
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
5 dl. rødvin
5 dl. kalve el. okse fond/bouilon
30 gram. koldt smør i tern