Ingredienser:
til 4 personer
ca. 700 g dansk kalvebov
4 gulerødder
ca. 150 g friske, bælgede
ærter (ell. dybfrosne)
4 dl piskefløde
2 store æggeblommer
saften fra 1/2 citron
1 bdt dild
salt og friskkværnet peber
1 kg små kartofler
eller et godt brød
Ingredienser:
til 4 personer
ca 2 kg okse- & kalvekød bestående af
kalvebov
oksetværreb
ben fra oksehøjreb
en marvpibe/ - knogle
4 løg
12 stk nelliker
8 gulerødder
4 stængler blegselleri
4 porre
2 fed hvidløg
3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
1 stort bundt bredbladet persille
4 skiver brød
2 skalotteløg
salt & peber
stærk sennep
Ingredienser:
1 Svinehoved
1 kg Kalvebov eller Svinebov
Vand
Salt
3-4 Laurbærblade
3-4 Hele Nelliker
1 tsk Peber
1/4 tsk Allehånde
2 tsk salt
Ingredienser:
Kogt kalvekød med grøntsager (1. dag):
1 stykke kalvebov (uden ben, godt 1 kg)
1 1/2 liter vand
1 spsk groft salt
5-6 hele peberkorn
2 laurbærblade
4 porrer
3-4 gulerødder
1 selleri
1 persillerod
persille
Blandet grønsagsret (2. dag):
1 dåse flåede tomater
1 pakke cocktailpølser
125 g champignon (gerne mere)
2 spsk smør og olie
1-2 peberfrugter
Husets linseret (3. dag):
250 g grønne linser
2 porrer
evt. 1-2 dl bouillon eller rødvin
1 kvist timian
1-2 fed hvidløg
8-10 sorte oliven
1 spsk kapers
Ingredienser:
1 Svinehoved
1 kg Kalvebov eller Svinebov
Vand
Salt
3-4 Laurbærblade
3-4 Hele Nelliker
1 tsk Peber
1/4 tsk Allehånde
2 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 timer
Pris: kr.ca 100
til 4
ca 1 1/2kg kalvebov,
4 ps ris. karry salt peber
mel til jævning af sovs
margarine ca 20 g