Ingredienser:
til 4 personer
Ca. l kg dansk kalvespidsbryst
2 gulerødder
3 stængler blegselleri
1 løg
2 fed hvidløg
1 lille bdt bredbladet persille
½ kg kartofler
6-8 porrer
2 soltørrede tomater
100 g grønne oliven uden sten
2 spsk capers
lidt bredbladet persille
(tages fra bundtet)
salt og peber
Ingredienser:
til 2 voksne 2 børn
1200g kalvespidsbryst
kalvebouillon
suppevisk / suppeurter
Peberrodssauce:
50g smør
2 spsk mel
6 dl bouillon fra kødet
1 dl piskefløde
25g friskrevet peberrod
1 tsk citronsaft
1 tsk sukker
salt og friskkværnet peber
Salat:
1 spidskål
400g gulerødder i skrå skiver
Nye kartofler.
Ingredienser:
til 10 personer
1 kg sprængt kalvespidsbryst ( bestil det evt. hos slagteren )
ca 2 L vand
5 sorte peberkorn
1 laurbærblad
1 gulerod i stykker
1 zittauerløg i både
5 kviste frisk timian
Marinerede rødbeder:
1 kg små rødbeder
50g smør
2 dl balsamicoeddike
1 dl vand
1½ spsk sukker
2 tsk groft salt
2 spsk frisk timianblade
Æblemos:
4 æbler fx. ingridmarie ( ca. 600g )
1 spsk vand
Peberrodscreme:
½ L creme fraiche 38%
4 spsk frisk, fintrevet peberrod
2 tsk sukker
2 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Pynt: brøndkarse
Tilbehør: 1½ kg små pillede kartofler
Ingredienser:
1 kg sprængt kalvespidsbryst
2 L vand
10 sorte peberkorn
1 laurbærblad
1 gulerod i stykker
1 zittauerløg i både
4 kviste frisk timian
Peberrodscreme:
150 g peberrod
2 tsk. sennep
3 tsk. eddike
2 dl. cremefraiche 38%
1-2 tsk. sukker
salt og peber