Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
150 unge skud eller topskud og blade brændenælder
1 stort finthakket løg
1 l vand
2 bouillonterninger
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
50 g. gær
6 dl. lunken vand
2 spsk. rapsolie
1 tsk. kryddersalt
1 tsk. rørsukker
2 spsk tørrede pulveriserede brændenældeblade
2 spsk. tørret sort tang
600 - 650 g. økologisk hvede eller speltmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
450 gr. laks skået i små tern (andet fisk eller skalddyr kan også bruges)
1 dl. koldpresset olie
75 gram (rigtig) smør
½ dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
1/4 l. piskefløde
1 liter god fiskefond (evt. fra terning)
1 liter grøntsagsfond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. paprika
1 dåse hakket tomater
Hjemmerevet god ost
1 Fenikkeltop (tyndestrimler)
1 dl. Perlebyg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
1½ kg. kartofter
2 spsk. smør
1 dl. kartoffelvand
1 -1½ dl. mælk
2 store håndfulde brændenældetopskud
Salt
Og godt med peber
Ingredienser:
5 dl grønsagsbouillon
1 dl hvidvin
250 gr. kantareller
250 gr. bacon
2 spsk olivenolie/raps olie
1 løg i tern
2 spsk hakket persille
400g risottoris
40g frisk revet parmesan
Ingredienser:
2 dl vildt fond (fx. fond fra en dyrekølle)
2 dl fløde
100 gr. kantareller
1 dl grønsalgsbouillon
½ løg
salt/peber
evt. lidt rødvin
smør
Lidt jævner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
1 kg. kartofler i 0,5 cm. skiver
300-400 g. håndfanget kantarel, kun hatten eller Karl Johan
2 løg, skivet, og brudt i løse ringe
2 stilke bladselleri, finskåret
Mælkeprodukt-fløde, madlavningsfløde, sødmælk
Ost, cheddar, tex-mex, eller mozzarella
Kød som serveres til, frikadelle, bøf, kotelet ell. a.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 40 min.
200 g kantareller
1 hakket løg
1 spsk. smør
salt og peber
1½ spsk mel
1/4 l piskefløde
1 bdt. hakket persille
salatblade
2 hårdkogte æg
cayennepeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 50 kr.
500 g kantareller,
100 g hakket løg,
1/4 l piskefløde,
lidt citronsaft,
salt & peber
salatblade og tomatskiver til pynt,
4 skiver frisk franskbrød
evt. lidt hakket dild eller persille i retten
Ingredienser:
4 små Kogte kartofler
Rugbrød
4 blade Ramsløg
Mayonaise
salt
peber
Smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
12 stk kyllinginderfilet (eller filet skåret på langs eller tern)
6 tynde skiver bacon (gerne den billige bacon)
4 spsk. Olie
2 spsk. ketchup
1 tsk. paprika
Lidt salt
Lidt peber
træspyd
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 8 timer
Ca. 2 - 2,5 kg Vildsvinekølle
salt og peber
2 stk. hakket rødløg
4 stk. gulerødder i skiver
½ fennikel i skiver
4 timiankviste
6 blade salvie
1 øl - porter
Ingredienser:
150 g løg
2 tynde porrer
30 g smør
300 g skrællede kartofler i skiver
½ l mælk
½ l vand
salt
peber
2 æggeblommer
2 spsk fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
100 gr. mel
120 gr. sukker
60 gr. havregryn
60 gr. smør
1 tsk. vanilje
Lidt hakket mynte
700 gr rabarber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: kr.Billig
ca. 300 g Rabarber. 125 g Sukker. 1 spsk. Vanilie.
Dej : 185 g Smør eller magarine. 185 g Sukker. 11/2 Æg. 3/4 tsk. Bagepulver. 150 g mel. 90 g kokos ..
Piskefløde eller Cremefraise til eller vanilie is
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
75 g. hakket frisk ramsløg
50 g. hasselnødder eller mandler
½ dl god kold presset rapsolie eller olivenolie
Lidt honning
Salt
Ingredienser:
Frisk ramsløg
Smør
Ingredienser:
50 gr. frisk ramsløg
1 dl. flagesalt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 240
500 g. hvedemel
40 g. grahamsmel
3½ dl. koldt vand
1½ dl. surdej (evt. + 5 g. gær hvis du ikke stoler på din surdej :) )
10 g. salt
lidt rapsolie
Ingredienser:
600 g hvillingefileter eller kullerfileter med skind
200 g svampe (østershatte, karl johan, kantareller)
1 stk skalotteløg
½ bundt purløg
2 dl fløde
2 dl hønsefond (evt. 2 dl vand og 1/2 bouillon tern)
1 dl hvidvin
olie
salt og peber
1 smørklat
Ingredienser:
1 blomkål
100 g jordbær (gerne grønne/umodne)
1 bundt forårsløg
100 g. hasselnødder
2 håndfulde grofthakket Bredbladet persille
Læsø salt & friskkværnet peber
Nordisk marinade: 3 spsk. æbleeddike, 4 spsk. rapsolie, ½ tsk. salt, ½ tsk. peber og 2 spsk. hyldeblomstsaft (koncentreret)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: Ca. 40 kr.
Ca. 3 dl. grofthakket nye skud af brændenælder, vejbred, tusindfryd, nye skud af skvalderkål og unge bøgeblade
2 pak. bacon
3 fed hvidløg (+/- efter smag)
5 store gulerødder
2 porre
2 løg
3 bladselleri
2 liter vand
1 terning hønsebouillon
Ingredienser:
400 g. sorte trompet kantareller
100 g. hakket løg
1/4 l. piskefløde
lidt citronsaft
salatblade og tomatskiver til pynt
4 skiver ristet franskbrød
salt & peber
Ingredienser:
Salt (halve vægt af dine knopper)
Lage til ca. 150 gr. ramsløg knopper
½ dl æblecidereddike
1/4 dl vand
1/4 dl brun farin
2½ sorte peberkorn
1 knivspids brune sennepsfrø
1 knivspids tsk. gule sennepsfrø
1 laurbærblad
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
4 tykke porrer
75 g valnødder
3 spsk kapers (eller Ramsløg frøkapsler syltet)
4 spsk rasp
2 æggeblommer
4-5 spsk piskefløde
Sauce:
3 spsk olivenolie/god raps olie
300 g kantareller (evt. Karl Johan eller champignon)
2 dl halvtør hvidvin
50 g smør
løvstikke eller anden krydderurt
store kapers med stilk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 + 10 + 15
Fyld:
1 pose frosne blandede svampe, evt. friskplukkede og skiveskårne.
1 bundt forårsløg
200 gram kogte brune ris
1 dåse tropisk frugt med saft
½ dl. soya
½ dl. piskefløde
Salt, peber, evt. revet ingefær og chilli.. det er en smagssag!
Og:
1 savoykål
nogle dråber olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: 20 kr.
Et spiseæble
en tsk tørrede brændenælder
½ tsk fennikelfrø
1 tsk røget sydesalt
rapsolie til stegning
2 æg
2 spsk Salade de la Mer, dvs. en blanding af søl, søsalat og purpurhinde, tørret, i mindre flager
2 skiver fuldkornsrugbrød
2 skiver ost
smør til brødet
Ingredienser:
6 blodappelsiner
100 g. havtorn, frosne
1 dl. vand
6 spsk. sukker
Fine strimler fra 1 appelsin
Ingredienser:
½ l brændenælder (topskud)
6 kartofler
½ løg
salt, peber
lidt olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Sommer
1 porre
2 kartofler
2 gulerødder
1 ss. olie
1 l suppe/bouillon
50 g nælder (2 dl)
50 g skvalderkål (2 dl)
salt, peber
evt. 2 blødkogte æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45+
Bund:
-100g rugmel + ekstra til æltning
-100g hvedemel
-150g creme fraiche (jeg bruger 9% fedt)
-1 tsk. salt
-2 tsk. bagepulver
+ lidt vand (hvis nødvendigt)
Fyld:
-Minimal mængde olivenolie
-3 porre
-4 tomater
-3 hvide alm. løg
-3 røde peberfrugter
-3 gulerødder
-50-100g gorgonzolaost (efter smag)
Æggemasse over fyldet:
-5-6 æg (efter størrelse)
-400g hytteost (jeg bruger 4% fedt)
-1 1/2 spk. salt
-1 spk. paprika
-1 tsk. chilimix krydderi (eller frisk chili)
-1 tsk. peber
-2 fed hvidløg (presset)
Ingredienser:
100 g. hvedekerner
2 skalotteløg
100 g. smør
2 dl. hvidvin
Vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
125 g fars fra medisterpølse
30 g hakkede kantareller
1 dl oksebouillon
8 små kalvescnitzler
3 spsk. smør
1 løg i tern
1 spsk. mel
1,5 dl kalvefond
1 bundt krydderurter (f.eks. persille, timian dild osv)
Salt-peber
Ingredienser:
100 gr. perlespelt
200 gr. gulerødder
200 gr. øko æbler
100 gr. mandler (hakkes groft)
Hakket persille
Lidt olie og lys eddike
salt og peber
Ingredienser:
100 g. hvedekerner
250 g. saltvand (200 g. vand og 50 g. salt)
Ingredienser:
Rimmet torsk:
300 g. torskefilet
2 spsk. salt
2 spsk. sukker
Glacerede rødbeder:
200 g. små rødbeder
2 spsk. sukker
1 dl. æbleeddike
Sennepsskum:
1 dl fiskefond
½ dl fløde
½ fed hvidløg
½ skalotteløg
1/4 dl hvidvin
1 spsk. grov sennep
50 g. iskold smør
Kørvel til pynt
Ingredienser:
2 skiver rugbrød
4 soltørrede tomater i olie
74g ligth flødeost naturel
1 spsk klippet dild
4 skiver røget laks
8 friske aspargs
pynt:
mere dild
Ingredienser:
1 stk. knoldselleri
2 kg. salt
1 stk. gryde som kan tåle en varm ovn
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Sommer
400 g skvalderkål (ca.1½ dl) evt. suplér med persille, løvstikke el. andet.
2 æggeblommer
4-5 ss- rasp
salt, peber
2 ss. olie
Ingredienser:
100 g. Maltrugbrød (gerne daggammelt)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min.
1/2 kg. friske svampe, fx champignoner, kantareller m.v.
15 g. smør el. margarine
salt/hvid peber
Dej:
25 g. smør el. margarine
30 g. mel (1/2 dl.)
3 dl. fløde eller mælk
4 æg
salt/hvid peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: kr.35
½ L cremefraise 18%
1/4 L mayonaise
6 forårsløg
3 æbler (helst
salt
peber
sukker
citronsaft
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i tema opskrifter
Ingredienser:
150 g løg
2 tynde porrer
30 g smør
300 g skrællede kartofler i skiver
½ l mælk
½ l vand
salt
peber
2 æggeblommer
2 spsk fløde
Ingredienser:
2 dl vildt fond (fx. fond fra en dyrekølle)
2 dl fløde
100 gr. kantareller
1 dl grønsalgsbouillon
½ løg
salt/peber
evt. lidt rødvin
smør
Lidt jævner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45+
Bund:
-100g rugmel + ekstra til æltning
-100g hvedemel
-150g creme fraiche (jeg bruger 9% fedt)
-1 tsk. salt
-2 tsk. bagepulver
+ lidt vand (hvis nødvendigt)
Fyld:
-Minimal mængde olivenolie
-3 porre
-4 tomater
-3 hvide alm. løg
-3 røde peberfrugter
-3 gulerødder
-50-100g gorgonzolaost (efter smag)
Æggemasse over fyldet:
-5-6 æg (efter størrelse)
-400g hytteost (jeg bruger 4% fedt)
-1 1/2 spk. salt
-1 spk. paprika
-1 tsk. chilimix krydderi (eller frisk chili)
-1 tsk. peber
-2 fed hvidløg (presset)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 40 min.
200 g kantareller
1 hakket løg
1 spsk. smør
salt og peber
1½ spsk mel
1/4 l piskefløde
1 bdt. hakket persille
salatblade
2 hårdkogte æg
cayennepeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 50 kr.
500 g kantareller,
100 g hakket løg,
1/4 l piskefløde,
lidt citronsaft,
salt & peber
salatblade og tomatskiver til pynt,
4 skiver frisk franskbrød
evt. lidt hakket dild eller persille i retten
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Sommer
1 porre
2 kartofler
2 gulerødder
1 ss. olie
1 l suppe/bouillon
50 g nælder (2 dl)
50 g skvalderkål (2 dl)
salt, peber
evt. 2 blødkogte æg
Ingredienser:
5 dl grønsagsbouillon
1 dl hvidvin
250 gr. kantareller
250 gr. bacon
2 spsk olivenolie/raps olie
1 løg i tern
2 spsk hakket persille
400g risottoris
40g frisk revet parmesan
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
100 gr. mel
120 gr. sukker
60 gr. havregryn
60 gr. smør
1 tsk. vanilje
Lidt hakket mynte
700 gr rabarber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: kr.Billig
ca. 300 g Rabarber. 125 g Sukker. 1 spsk. Vanilie.
Dej : 185 g Smør eller magarine. 185 g Sukker. 11/2 Æg. 3/4 tsk. Bagepulver. 150 g mel. 90 g kokos ..
Piskefløde eller Cremefraise til eller vanilie is
Ingredienser:
2 skiver rugbrød
4 soltørrede tomater i olie
74g ligth flødeost naturel
1 spsk klippet dild
4 skiver røget laks
8 friske aspargs
pynt:
mere dild
Alle Ny nordisk mad opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien Ny nordisk mad opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.