opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 21.05.19 vi er nu ca. 75% færdig med den nye hjemmeside :)

MadX sætter kryds i Roskilde og Hirtshals



Roskilde og Hirtshals skal danne ramme om et nyt center, der skal være hele Danmarks eksperimentarium for fødevarer, mad og måltider og trække på erfaringerne fra hele landet, bl.a. den viden om grønsagsproduktion og væksthuse, der ligger på Fyn. MadX, som centeret hedder, skal løfte den danske madkultur, styrke uddannelsesmulighederne og fremme et innovativt fødevareerhverv.

MadX skal medvirke til at bringe Danmark helt op i madens superliga. Innovationen i fødevareerhvervet skal fremmes, så danskerne kan finde flere spændende, velsmagende og sunde madvarer på hylderne i supermarkedet og specialbutikkerne. Og MadX skal være med til at løfte niveauet for hverdagsmaden i kantinen på arbejdspladsen, skolen og hospitalet.

Efter en projektkonkurrence, hvor otte byer afleverede ansøgninger, er det nu besluttet, at MadX fysisk bliver placeret i tilknytning til Roskilde Uddannelsescenter, der rummer en række maduddannelser. Der vil blive etableret en afdeling af MadX i Hirtshals, hvor der vil være fokus på mad fra havet, og der vil blive trukket på de erfaringer, man har opbygget i Odense i forhold til produktion af frugt og grønt. Fødevareministeriet har modtaget spændende bud fra forskellige steder i landet, og der skal nu opbygges en organisationsform, der inddrager de mange interessenter og kompetencer fra hele Danmark.

”Der har været mange særdeles kvalificerede bud på, hvor vi kunne placere det kommende center. Det endelige valg faldt på Roskilde og Hirtshals, fordi vi her blandt andet har optimale muligheder for at rumme hele fødevarekæden fra råvare til gastronomi og samtidig etablere et eksperimentarium, der kan favne både den almindelige dansker og den internationale arena. Jeg er sikker på, at vi nu får skabt de bedst mulige rammer, der kan gøre MadX til hele Danmarks eksperimentarium for fødevarer, mad og måltider”, siger Henrik Høegh.

Arbejdet med at udpege en bestyrelse for MadX er i fuld gang, og fødevareministeren forventer, at MadX kan slå dørene op for offentligheden i begyndelsen af det nye år.

Baggrund
Regeringen nedsatte sidste år et udvalg bestående af en række eksperter, virksomheder, organisationer og fagfolk, der skulle komme med deres forslag til, hvad et dansk MadExperimentarium skulle rumme for at fremme et innovativt fødevareerhverv, sikre tidssvarende uddannelser for madprofessionelle og højne dansk madkultur. Udvalget afleverede i august deres anbefalinger til fødevareministeren om et dansk MadExperimentarium - kaldet MadX. Regeringen har afsat en grundbevilling på 15 millioner årligt til MadX. Der forventes suppleret med ekstern finansiering.

Yderligere oplysninger:

Roskilde Uddannelsescenter
Else Erikstrup, 4634 6201 begin_of_the_skype_highlighting              4634 6201      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 4634 6201 end_of_the_skype_highlighting


MadX sætter kryds i Roskilde og Hirtshals, tilføjet af : | 25.11.2010




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Fars Dag: Dagen hvor far skal forkæles med mad!
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Spidskål på panden med kylling og bacon      Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Spagetti carbonara     Grov go'e boller     Den bedste Kylling i Karry!     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Fersken suppe (den er genial)     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Hjemmelavet sky     Raclette med det hele     Hel Kylling på roterende grillspyd (rotisseri)     Hakket Oksekød med Hvidkål     Tunmousse      Nachos m/kylling     Luxsus kalkungryde     Grillspyd     Ovnsstegt laks i folie     Pasta Cabonara uden æg     Yoghurtboller     Nemme pølsehorn     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]