opskrifter
Søg i 12.598 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt.
Ny flot hjemmeside er på vej.

Konference om "Det skjulte madspild"



Fødevareministeriet og den grønne tænketank CONCITO inviterer til konference om det skjulte madspild

Der er en voksende erkendelse af, at alt for meget mad bliver smidt ud. Det bliver i bogstaveligste forstand produceret til skraldespanden. Der bliver brugt en masse ressourcer på produktion, forarbejdning, emballering, transport og oplagring af fødevarer, som aldrig bliver spist. Det er spild af ressourcer.

Hidtil har der været meget fokus på udsmid hos den enkelte forbruger, men der sker et betydeligt spild af mad allerede før, det når ud til forbrugeren, og nogle gange før råvaren bliver til mad. Kål bliver pløjet ned, æbler bliver sorteret fra og brød ender i bedste fald som grisefoder.

Samtidig har emballering og datomærkning betydning for forbrugernes håndtering af maden. Bliver pølserne solgt i pakker med flere, end familien kan nå at spise? Er yoghurten til at få ud af kartonen? Og hvordan med holdbarheden?

”Ansvar for unødigt spild af mad ligger ikke alene hos forbrugerne. Det er et fælles ansvar, som også producenter, forarbejdningsvirksomheder, detailhandel og myndigheder skal være med til at løse. Jeg håber, at konferencen d. 12. maj kan være med til også at få det skjulte madspild frem i lyset og igangsætte flere nye initiativer til at begrænse madspildet,” siger Fødevareminister Henrik Høegh.

”I de sidste par måneder har vi haft en meget lærerig og konstruktiv dialog med fødevaresektorens aktører. Nu ser vi frem til at præsentere resultaterne for en bredere skare og få syretestet de mest centrale løsningsforslag til minimering af det skjulte madspild”, siger CONCITOs direktør Thomas Færgeman.

Konferencen er åben for alle, men da der er begrænset antal pladser, foregår deltagelse efter først-til-mølle-princippet.

Mere om konferencen, program og tilmelding

http://www.fvm.dk

På Maduniverset.dk kan du prøve vores tøm køleskabet http://www.maduniverset.dk/soeg_toem_5.phtml , hvis du har nogen ingredienser som skal bruges og på den må undgå madspild


Konference om "Det skjulte madspild", tilføjet af : | 08.05.2011




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

madplaner Indkøbslister
Følg Maduniverset
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: kødrand     Svampet kanelkage     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Fersken suppe (den er genial)     Røræg i ovn     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Raclette med det hele     Fastelavnsboller med flødeskum     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Nemme pølsehorn     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Trylledej (ikke spiseligt)     Hannes vafler.     Gulerodskage (Rå)     Fastelavnsboller med fløde og marcipan     Omelet m. skinke og ost     Pastaret i fad     Nemme flûtes     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]