Annonce
Fodboldkage til Fars Dag og fodboldfans

Fodboldkage til Fars Dag og fodboldfans

avatar
maduniverset.dk


Ny opskrift: Denne lækre brownie fodboldkage med marcipan og nougat kan serveres på Fars Dag eller til en af de mange spændende fodboldkampe på TV For eksempel kan der tyvstarte én dag og serveres til EM-kvalifikationskampen Island - Danmark, der spilles lørdag den 4. juni på Island. Ligesom Mors Dag er Fars Dag oprindelig en amerikansk idé. I Danmark blev Fars Dag indført i 1935, og dagen fejres altid samtidig med Grundlovsdag d. 5. juni. Brownie til fodboldfans 200 g smør 200 g sukker 150 g farin 5 æg str. m/l 150 g hvedemel 4 spsk. kakao 1 spsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 150 g Odense Blød Nougat 125 g Odense Ren Rå Marcipan Dekoration 150 g hvid chokolade 100 g Odense Ren Rå Marcipan 2 g kakao Rør smør, sukker og farin blødt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt og grundigt. Rør hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver i dejen. Skær nougaten i tern og tril 150 g marcipan til små kugler. Vend nougattern og marcipankugler i dejen og kom den i en stor smurt springform 24-26 cm. i diameter. Bag kagen ved 170° C i 30-40 min. Tjek med en strikkepind om kagen er færdig. Kommer der dej med op, skal kagen bages lidt længere. Dekoration: Drys den varme kage med hakket hvid chokolade, lad det smelte og smør det ud i et jævnt lag. Bland 100 g marcipan med 2 g kakao. Tril marcipanen til en rund pølse, skær den i skiver, som formes til femkanter. Læg dem herefter oven på kagen, så det ligner de mørke felter på en fodbold. Lad kagen blive helt kold inden servering. Sæt den evt. i køleskabet.
Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024 cookies på Maduniverset

Kontakt