opskrifter
Søg i 12.594 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)

Spiselig sommer på terrassen



Skab dit eget spiselige univers med duftende, knasende sprøde krydderurter fra haven og få smagen og oplevelsen helt ind under huden

Den nære og nemme tilgang til spiselige planter, der er lige til at plukke og nippe af derhjemme i haven eller på terrassen, har stor betydning for den moderne forbruger. For det handler både om oplevelse og omtanke.

Dyrk det du spiser
Signe Wenneberg, der er havebogsforfatter og kommunikationsekspert, mener, at den spiselige have har en vigtig signalværdi udadtil,
- Ud over nytteværdien for den enkelte viser en spiselig have, at vi tænker over tingene og "dyrker det vi spiser".

- Det er en tendens, der bl.a. er affødt af klimabevidstheden og tanken om, at man måske ikke behøver spise krydderurter, der har foretaget lange flyrejser, før vi bruger dem i maden. Michelle Obama var heller ikke sen til at hoppe på ”grow what you eat”‐bevægelsen i USA og anlægge haven foran Det hvide Hus som biodynamisk køkkenhave,

siger Signe Wenneberg og fortsætter,

- Der ses i det hele taget en global trend imod "urban gardening" eller den urbane have med urtehaver, der skyder op i byerne, med hustage der bliver lagt ud til køkkenhaver og "selvforsyning" og "kompost" som buzzwords,
uddyber Signe Wenneberg, der samtidig mener, at alle kan være med.

- Man behøver hverken være gift med USA's præsident eller bo i et palæ for at dyrke sine egne krydderurter - man kan komme rigtig langt med en almindelig køkkenhave eller sågar en altankasse. Det er et spørgsmål om indstilling,

slutter Signe Wenneberg, der i øvrigt skriver på sin næste bog med titlen "Spis din have"...

Forslag til spiselige lækkerier:
Krydderurter, du kan bruge i madlavningen:
Oregano, rosmarin, basilikum, persille, timian, koriander, citronmelisse, brøndkarse, havekørvel og timian.

Fristende snackplanter på terrassen:
Tomater, jordbær, chiliplanter (Capsicum), hindbær og andre bærbuske.

Nye og spændende specialiteter:
Kinesisk the (Gynostemma pentaphyllum), se billede ved artikel.
Kinesisk peberrod (Wasabia japonica). Bruges sammen med japanske retter.
Malabarkardemomme (Elettaria cardamomum). Bruges i wokretter eller som drys i salaten.
Vild hvidløg (Tulbaghia violacea). Bruges i salat og varme retter.
Sød stevia (Stevia rebaudiana). Naturligt sødemiddel.
Marokkansk mynte (Mentha spicata var. crispa 'Moroccan'). Velegnet i Mojito.
Mynte (Mentha) m/forskellig frugtsmag fx æble, appelsin, banan, jordbær, citron og chokolade. Bladene overhældes med kogende vand og drikkes som the.

Opskrift på drik med chokolademynte
Ingredienser:
7,5 dl appelsinjuice
20 g chokolademynte fra "Tasty Leaves" Kan købes hos Hørkram foodservice
50 g mørk marcipan
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blendes og serveres straks.

http://www.floradania.dk


Spiselig sommer på terrassen, tilføjet af : | 08.06.2011




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Julefrokost opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Pasta alfredo     Gode Råd - Sønderjysk specialitet     Fersken suppe (den er genial)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Svampet kanelkage     Trylledej (ikke spiseligt)     Hjemmelavet modellervoks     Mormors Stegte sild i eddike     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Kvædemarmelade     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Raclette med det hele     Frisk pasta med laks og flødesovs     Mornay sauce     Andebryst i ovn til mange     Hamburgerryg m. grønlangkål, hvide og brunede kartofler     Den bedste ungarske gullasch     Børnenes kokoskugler     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]