opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 08.04.19 vi er nu ca. 65% færdig med den nye hjemmeside :)

Frosne hindbær skal ikke gøre forbrugerne syge



Fødevareministeren har besluttet at gøre varmebehandling af frosne hindbær til et krav overfor storkøkkener i institutioner og i restauranter, cateringfirmaer, cafeer og lignende. Det er hensynet til fødevaresikkerheden, der får Mette Gjerskov til at gøre den nuværende anbefaling fra Fødevarestyrelsen til et krav.

Der bliver nu stillet krav til fødevarevirksomheder som f.eks. storkøkkener og restauranter om, at frosne hindbær skal varmebehandles, før de må bruges som fødevare. Ansvaret for, at de frosne hindbær ikke gør folk syge ligger hos importøren/distributøren, men en række sygdomsudbrud det seneste år får nu fødevareministeren til at stramme reglerne.

”Vi bliver nødt til at forholde os til, at der fortsat dukker inficerede hindbær med norovirus op, der gør folk syge. Derfor indfører vi nu et krav om varmebehandling af frosne hindbær, så forbrugerne ikke bliver syge”, siger fødevareminister Mette Gjerskov

Kravet indføres for at sikre, at fødevarevirksomheder er opmærksomme på faren ved de frosne hindbær. Kravet gælder uanset om bærrene kommer fra Danmark eller fra udlandet, og Fødevarestyrelsen understreger desuden behovet for, at forbrugere, der anvender frosne hindbær hjemme i køkkenerne, koger dem før brug.

Samtidig er de danske myndigheder i dialog med myndighederne i Serbien. Det er hovedsageligt frosne serbiske hindbær, der har forårsaget de seneste udbrud. De serbiske myndigheder tager situationen meget alvorligt og besøgte for nylig Danmark for at fortælle, hvilke initiativer, de har sat i værk for at undgå gentagelsestilfælde.

De nye regler medfører, at frosne hindbær skal varmebehandles i minimum et minut ved 100 grader celcius, inden de anvendes som fødevare eller som ingrediens i en fødevare. Reglerne forventes at træde i kraft i løbet af sommeren 2012, da der skal overholdes særlige procedurer, når man indfører nationale bestemmelser. Indtil da vil fødevarekontrollen overfor fødevarevirksomhederne understrege vigtigheden af, at følge Fødevarestyrelsen anbefaling om varmebehandling af frosne hindbær.

I januar vil fødevareministeren fremlægge en samlet strategi for de politiske partier. Strategien skal forbedre fødevaresikkerheden på frugt- og grøntområdet.

Baggrund:
På baggrund af den store hindbærsag i 2005 udsendte Fødevarestyrelsen en anbefaling om, at man før anvendelse af frosne bær til sårbare grupper så som syge, ældre og børn burde varmebehandle bærrene for at fjerne eventuel norovirus.

Anbefalingen er blevet opretholdt i perioden siden 2005, og i februar 2011 valgte Fødevarestyrelsen at skærpe anbefalingen, således at det nu generelt anbefales at varmebehandle frosne hindbær, medens det anbefales at varmebehandle alle frosne bær, som skal serveres til sårbare personer.

Baggrunden for denne anbefaling var, at det trods massiv omtale og fast kontrolpraksis gentagne gange skete, at der kom frosne hindbær, der var inficeret med norovirus, på det danske marked.
I sidste kvartal af 2010 og 2011 er der registreret 12 udbrud med i alt 275 syge, der med sikkerhed kan føres tilbage til udenlandske hindbær. Heraf er de 10 udbrud forårsaget af serbiske hindbær.

http://www.fvm.dk


Frosne hindbær skal ikke gøre forbrugerne syge, tilføjet af : | 11.01.2012




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Grillopskrifter
sæson lige nu
Lækre opskrifter til Mors dag
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Fars Dag: Dagen hvor far skal forkæles med mad!
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Anderledes Kylling Parmesan     Mornay sauce     Culottesteg     Tunmousse      Ananasfromage     Rabarberkage     Asparges og krabbe salat     Frisk pasta med laks og flødesovs     Myntelikør     Spaghetti med rodfrugter     Brunkager med nelliker      Kyllingeravioli med balsamisk limedressing     Boller i karry af medisterpølse     Svinemørbrad med bløde løg og rosmarin     Grillespyd med kalvekød & kartoffelsalat med pesto     Chokolade daimkage     Marinade til kyllingfilet     Karbonader i fløde/porre sauce     mørbrad med fyld     Kagecreme nem     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]