Annoncering | Mobil/tablet version | 137 online
Hent Maduniverset APP blå pil Hent Android app Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.471 opskrifter fra 25.337 medlemmer
i
Som professionel fotograf har jeg prøvet at beskrive nogle tips du kan bruge når du skal forevige dine retter.

Placering af kamera.
Det er altid en god tommelfingerregel at placere kameraet ca. 10 cm over tallerkens højde.
For at tage et godt fotografi, hvor baggrunden bliver sløret og kun få elementer i billedet ser skarpe ud, er der 2 tips du nemt kan udnytte.

1. jo mere du ”zoomer” ind og jo længere væk du stiller dig, jo mere dybde bliver der i billedet.
2. Blænden kan du stille på så lavt et tal som muligt. Ex 2,8 det giver også en et meget lille skarpheds punkt. Modsat bruger du et højt blænde tal vil alt virke skarpt.
Hvis du ikke kan få stillet blænden, så prøv med en højere lukke tid ex 250 og en lav ISO eks 100.

Baggrunden for motivet er en meget stor del af dig fotografi.
Derfor er det vigtigt at vælge den med omhu. Det kan være den god ide at starte med en enkelt baggrund og en enkelt bordplade fx. hvid.
Du kan nemt lave et lille ”set-up” med en gammel plakat, som bar en hvid bagside.
Læg plakaten på et bord, og lad halvdelen af plakaten hvile op af en væg. Brug evt tape til at sætte plakaten fast på vægen.

Når du placert dit kamera og dit motiv. Det lyset alfa omega for et fotograf.
Det er vigtigt at du ikke bruger det indbygget blitz i kameraet.
Når du sætter lyset starter vi med ”hoved lyset” hvor vi belyser motivet i samme retning som kameraet.
Herefter belyser vi baggrunden uden at ”ramme” motivet.
Du kan ”pynte” belyse med lys fra siden af motivet.

Lys har forskellige farver.
De to lys typer vi oftest løber ind i er ”Udendørs lys” som er blåt og ”el pære” gult.
På de fleste kamera kan man stille farvebalancen.
Det giver derfor problemer hvis man blader disse to lyskilder. Men som med alle problemer er der altid en løsning. Man kan bruge blåt filter til sine elpære.

Nu skulle du være klar på nogle af de udfordringer det kan giver at tage fotos.

Udarbejdet af fotograf
Peter Vintergaard
http://www.vintergaard.com

Maduniverset.dk fotograf tip:

Tag billeder af mad udenfor under en parsol eller i et lyst rum med mange spots.


Fotoguide, tilføjet af : | 28.04.2008




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


madplaner Indkøbslister
Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus
AFSTEMNING

Hvilken ingrediens kan du bedst lide?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...








Populære søgninger: Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Røræg i ovn     Ritas Krydderikage     Den bedste ungarske gullasch     Den bedste Kylling i Karry!     Tunmousse      kagecreme - yderst bagefast     Nemme pølsehorn     Svampet kanelkage     Grønne asparges med bacon     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     pommes anna     Bagt rodfrugtmos     Koteletter i Fad med paprika     Nachos m/kylling     Mørbradgryde m. ris     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com