opskrifter
Søg i 12.564 opskrifter
i
OPRET BRUGER (Pt. ikke muligt, ny hjemmeside er på vej)

Kvalitets-tequilaen vinder ind i Danmark



TequilaClub Danmark er et projekt, som har til formål at udbrede kendskabet til hele den vidunderlige og farverige verden som kvalitetstequila udgør. Kvalitetstequila er altid lavet på 100% Agave i modsætning til de billige Tequilaer, som vi har kendt i mange år herhjemme. Disse billige Tequilaer er nemlig blandingsprodukter, såkaldte Tequila Mixto.

Blue Agave Tequilana Weber - "Tequilaagaven"

Tequila er et varemærke, og drikken Tequila er udelukkende fremstillet af planten "Blue Agave Tequilana Weber".
For at få navnet ”Tequila” skal den produceres i Mexico, i følgende 5 regioner:
i staten Jalisco samt i visse byer følgende stater:
Nayarit,
Tamaulipas,
Michoacán og
Guanajuato.

Alle destillater, der er produceret efter samme processer, men som ikke har oprindelse i disse områder kaldes Mezcal (disse indeholder ofte den berømte eller berygtede orm). Mezcal er en fælles betegnelse for alle Agavedestillater.

Tequilaproduktion
Den “Blå Agave” står på marken 8 til 12 år, før den er fuldt udviklet og kan høstes af en “Jimador”. Planten graves op alle pigge hugges af, således at der kun er hjertet tilbage. Dette hjerte kaldes en “Pina”, hvilket er det spanske ord for Ananas. En Pina vejer fra 30 til 80 kilo.
Pina’en transporteres til destilleriet hvor den bliver skåret i stykker og efter gamle metoder koges i mursten eller betonvarmeovne, hvor de holder sig mellem 24 til 36 timer. Alternativt bruges en autoclave, som nedbringer kogetiden til mellem 6 og 7 timer.
Efter kogningen presses saften ud, denne saft kaldes for “honningvand” (Aqua Miel), som derefter kan gæres til destillerbar alkohol.

Mixto eller Tequila 100% Agave
Nu er tiden inde til at afgøre, om man vil lave Mixto eller en ren Tequila 100% Agave. For at lave en ren Tequila 100% Agave, må man kun bruge Agave saft og naturligt gær skal anvendes. I tilfælde af Mixto er er tilladt at tilføje andre former for sukker til 51% Agavejuice.
Blandingen gæres i store tanke i to-tre dage. Efter gæringen har vi nu en gæret væske som kaldes en ”mosto”, Den gærede væske destilleres nu i pot stills eller column stills.
Ifølge Mexicansk lovgivning skal en Tequila være destilleret minimum 2 gange.

Kvalitet – Mixto eller 100% Agave
Enhver Tequila der ikke udtrykkeligt på etiketten angiver at den indeholder 100% Agave, er helt sikkert er en Mixto. Klar Mixto kan tilsættes smag og farve, hvilket Tequila Gold er et eksempel på. Det er også tilladt at eksportere disse produkter i bulk (store tønder) til udlandet, hvor det så kan tappes på flaske. Det er kun tilladt for Tequila af ringe kvalitet at blive tappet på flaske uden for Mexico.

Blanco, Anejo og Reposado
En premium Tequila fremstillet af 100% Agave, skal være aftappet i Mexico. Premium Tequila, der sælges som Reposado eller Anejo er lagret på træfade for at modnes.
Tequila Blanco er Tequila, som ikke er lagret. Tequila Blanco er i reglen klar, sommetider med et smukt køligt, grønligt skær.
Reposado (hvilket betyder “modne”) modnes minimum 2 og op til 12 måneder (det afhænger af producenten) i tønder af enten Red wood, eller i små egefade. Perioden på minimum 2 måneders modning er fastsat ved Mexicansk lov. Ved modning bliver tequilaen klar gylden, den får ekstra smag, der understøtter agave smagen og gør den blødere.
Añejo (hvilket betyder ”gammel”) modnes mellem 1 og 4 år på Kentucky bourbon tønder. Også her er Mexicansk lov inde og foreskriver en minimum modnings periode på 1 år. På grund af den længere modningsperiode, er Añejo er lidt mørkere end en Reposado og dens smag er endnu blødere og mildere.
Kvalitets Añejo balancerer med en ligelig del af egen agave smag, den bløde tekstur, vanille smag og krydderi som skyldes modningen i egetræs tønder.

Premium Tequila, d.v.s. Reposado og Añejo bør nydes i Tequilaglas eller et cognac glas ved stuetemperatur (uden citron og salt), så Tequila’ens stilsikre duft kan indsnuses hvilket understøtter og fremmer smagen.
Tequila Blanco, anbefales til ethvert veldækket frokostbord. Prøv den næste gang til silden, eller osten og få ekstra smag på bordet. Nogle foretrækker Tequila Blanco let afkølet, til omkring 12 - 14 grader.

Hvis du er interesseret i at vide mere om kvalitetstequila, så kig ind på tequilaclub.dk


Kvalitets-tequilaen vinder ind i Danmark, tilføjet af : | 08.12.2008




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Halloween opskrifter
sæson lige nu
Sæson for vildt - dådyr, fasan m.m.
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Mums Risotto :)
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Kvædemarmelade     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Grov go'e boller     Blodige popcorn til halloween     Svampet kanelkage     Klamme fingre     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Den bedste Kylling i Karry!     Frisk pasta med laks og flødesovs     Cevapcici med ovnstegte grønsager og tzatziki(græsk)     Halloween menu     Marengs spøgelser     Fersken suppe (den er genial)     Luxus Koteletter i fad m. skivekartofler     Mælkesnitter     Gammeldaws æbleflæsk.     Halloween kage kirkegård     Karbonader i fløde/porre sauce     Hakket Oksekød med Hvidkål     Helstegt Oksestriploin     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]