Annonce

Julekaffe (diabetes)

avatar

Ingredienser
½ vanillestang 1 hel kanel stang5 hele nelliker 8 dl vand 1 dl malede kaffebønner 4 tsk. cognac sødemiddel efter smag Pynt: ½ dl piskefløde reven skal af en appensin

Fremgangsmåde
Vanillestangen flækkes og kommes i en skål med kanelstang og nelliker. Vandet bringes i kog og hældes over. Krydderierne trækker under låg i 1 time. Krydderierne sies fra vandet og kasseres. Vandet bringes atter i kog. Kaffebønnerne kommes i en stempelkande eller et tragt. Det kogende vand holdes over kaffen.Cognacen fordelse i 4 krus og den færdige kaffe hældes over. Fløden piskes til skum og kommes på toppen af kaffen. Appelsinen vaskes og rives på et råkostjern eller et juliennejern.

Servering til Julekaffe (diabetes)

Appelsinskal kommes på toppen af flødeskum som pynt
Annoncevisning