Annonce

Elg

avatar
jtk3
2003-11-16 12:40:10


ER der nogen der har en opskrift på Elgsteg + tilbehør
7632
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Elg

avatar
jtk3
2003-11-16 12:40:10


Jeg har ikke prøvet opskriften men den ser ok ud. Tjällknöl 1 1/2 kg benfri elgsteg (- eller godt oksekød så som højreb eller klump) Marinade: 4 dl vand 2 dl kinesisk soya 2 spsk groft salt 2 tsk stødt sort peber 1-2 fed hvidløg eller alm. løg Elgstegen (oksestegen) tages direkte ud af fryseren og lægges dybfrossen i oven ved 75-80 grader i 12 timer. Marinaden tilberedes ved at de forskellige ingridienser blandes og hvidløgen tilsættes ( den kan enten presses eller skæres i skiver efter behag). Efter de 12 timer tages kødet ud af ovnen og lægges i marinaden. Kød og marinade stilles i køleskabet i 4-6 timer. Kødet skal være dækket eller så skal det vendes med jævne mellemrum. Efter det, er kødet serveringsklart. Kødet passer fantastisk god til alle former for kartoffelgratin og andre gratiner, samt til diverse former for kartoffelsalat m.m. Desuden er det en fantastisk ingrediens i biksemad. Derudover er det godt som pålæg.
7632
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Elg

avatar
jtk3
2003-11-16 12:40:10


ELG-STEG: Jeg har ikke selv afprøver opskriften, men fandt den i en kogebog, jeg har fået af min svenske svigermor. (Bonniers nya kokbok af Britt Sandquist-Bolin, 1985) 6-8 portioner. 1½-2 kg steg af ren eller elg 2 spsk smør eller margarine 1 tsk salt friskkværnet hvid peber efter smag evt. 1 spsk tørrede enebær, knuste 4-5 dl bouillon eller vand Til saucen: 4-5 dl stegesky 1 dl fløde 3 spsk mel udrørt i lidt vand salt og hvid peber efter smag 1-2 spsk ribs- eller rønnebærsgelé Hvis stegen er frossen, tøes den op et par timer. Skal ikke tøes helt op, da det afgiver meget kødsaft. Brun fedtstoffet i en gryde, læg kødet i og brun det på alle sider. Krydr med salt og peber og tilsæt evt knuste enebær. Hæld vand eller bouillon over og lad kødet koge ved svag varme. Vend kødet nu og da. Stegen er færdig efter 1½-2 timer, afhængig af, hvor meget den var tøet op. Tag stegen op af gryden, si stegeskyen og kog den op med fløden. Pisk mel udrørt i lidt vand i og lad det koge mindst 3 minutter. Smag saucen til med salt, friskkværnet hvid peber og gelé. Server stegen varm eller kold med kartofler, saucen, rosenkål og gelé eller brombærsyltetøj. God fornøjelse!
7632
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld

Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset | Kontakt