Annonce

Husblas hvordan?

avatar
Anita
2007-09-30 13:04:50


Jeg har prøvet på at lave en tunmousse ca 3 gange og kun en gang er det ykkes. Kunne godt bruge en "opskrift" på hvordan man skal bruge arbejde med husblas. Gerne skåret ud i pap *ss*. på forhånd tak
7574
Kommentarer
avatar
Tapas
2007-09-30 14:39:44

Du skal i hvert fald sørge for, at alle ingredienser har samme temperatur, ellers klumper det. Jeg går ud fra, at det er det, der er sket med din tunmousse? Men en tunmousse kan sagtens laves uden husblas - prøv at google på tunmousse, så kommer der en masse opskrifter frem. Selv har jeg haft held med at bruge husblaspulver (fås bl.a. i Føtex) i madretter, men det gryner lidt, så det duer ikke til desserter. vh Annette

14k
avatar
Lena Dejbjerg
2007-10-09 11:46:14

Når man laver tunmousse er det ikke altid "lækkert" med husblads. Nogle bruger så meget at det minder mere om en tunbudding. Når jeg laver tunmousse består den altid af: Tun, mayonaise, cremefraice 38%, fint hakket løg, cayennepeber og salt og peber Jeg blander det med elpiskeren og lader det stå i køleskabet og sætte sig et par timer. Trikket er at dræne tunen ordentligt for væske og derefter ikke komme for meget cremefraice i moussen!! MEN, hvis du absolut vil lave den med husblads er det for det første som "Annettte" skriver vigtigt at selve moussen (før husblads) ikke er for kold. Hvis du vil have en hel fin mousse gør følgende: 1. blend tun og de andre ingredienser i den opskrift du vil følge 2. udblød husblads og smelt den langsomt over vandbad i en lille skål 3. lad IKKE husbladsen køle for længe, så klumper den igen 4. hæld husbladsen langsomt i blenderen mens den kører. 5. lad ikke blenderen køre for længe, så trævler moussen 6. op i en form og en tur i køleskabet Håber det lykkedes for dig.. Hilsen Lena Dejbjerg

14k


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annoncevisning