Annonce

IS-mysteriet

avatar
Is
2010-05-18 10:27:36


Efter at have tumlet med tanken om at købe en ismaskine i lang tid faldt jeg forleden over et finanskrisetilbud på en stand alone ismaskine til et godt stykke under halv pris - og købte den. Nu bliver der til ungernes og fruens store tilfredshed fremstillet is i mængder vi ellers aldrig ville have konsumeret - men det finder vel en ballance når nyheddens interesse er forbi - eller vi ikke kan passe vores tøj mere... Jeg finder opskrifter rundt om på nettet og nu er jeg nået til det forståelsesmæssige vedrørende isfremstilling, da jeg gerne vil eksperimentere selv. Hvad gør de enkelte ingridienser ved isen og er der "tommelfingerregler" for: Æggeblommer? Æggehvider? Hele æg (blommer og hvider i samme opskrift)? Sukker? Andet der er værd at vide? På forhånd tak.
7573
Kommentarer
avatar
Elsebeth Solskin Christophersen
2010-05-29 14:02:39

Jeg fik selv en ismaskine i julegave, og har prøvet mig frem. Vi er vilde med italiensk is, smagen er meget koncentreret, og der er vist lidt færre kalorier i. Italiensk is skal varmes op og jeg ser det nærmest som en slags budding, fordi der er så mange æggeblommer i. Man skal være forsigtig så det ikke koger og derved gryner. Jeg bruger aldrig selv æggehvider i is. Jeg synes bare det er fyld og får min is til at krystalisere mere. Jeg har ikke prøvet med sorbet endnu, men der bruger man æggehviderne. Tror jeg skal til det, så jeg ikke skal bage så mange marengs eller smide ud. Bare nogle betragtninger. Håber du kan bruge det.

14k


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annoncevisning