Annonce

Kokkeknive!



Hej! 1. Hvilke knive skal man vælge, hvis man gerne vil have nogen knive som er gode dvs. bedre end Basic knive etc. 2. Hvor kan man købe et klæde til knive? sådan et hvor man kan have sine knive med sig uden at de bliver ødelagt.
7571
Kommentarer
avatar
Frank
2003-08-05 21:19:10

Hej Claus, jeg er vildt glad for mine GLOBAL knive. De er smukke, ligger godt i hånden, og nemme at rengøre. De er på tilbud i METRO lige nu...

14k
avatar
Bjarke Kristensen
2004-05-17 21:01:26

De allerbedste knive i verden er zwilling hvis man kan tale om rare knive ville jeg bare lige sige..

14k
avatar
Jesper
2004-11-12 02:19:41

Mht. skarphed og hvor længe kniven holder sig skarp, kan jeg anbefale japanske knive af mærket TOJIRO. Har lige fået en hjem fra http://www.tojiro-knive.dk og den styrer. JesperJ

14k
avatar
anja rye andersen
2004-11-14 13:13:47

Hej Jeg vil helt klart anbefale zvilling knive. De ligger rigtig godt i hånden og er gode at arbejde med lang tid af gangen. Men igen det kommer helt an på den enkelte. Prøv at gå ned i feks en imerco og få dem til af vejlede. Eller hvis man kender nogle, som har knive de er glade for ku man måske låne dem til afprøvning mvh anja

14k
avatar
claus
2009-05-20 19:16:45

Hej ved køb af nye knive du skal arbejde med fremover, er knivens kvalitet det vigtigste ikke mærket. en god kniv skal helst have en HRC værdi på 60. en top kniv 62+ HRC er en måleenhed for hårdhed og hermed hvor skarp en kniv kan slibes og holdes skarp. det billigste vil være en 3 lags kniv med HRC værdi på 62,(hvis du vil have en top kvalitets kniv" kan fås til ca 700. kr for en 240 mm kokkekniv, et rigtigt godt valg. men den skal passes og tørres af efter brug da den ruster... ellers.. en damaserede eks. 63 lags kniv koster typisk 1500 - 3000 for en 240 mm kokkekniv. den er smuk og "måske" en lille smule mere fleksibel. men her gælder det også den SKAL have samme HRC værdi for at kunne blive lige så skarp. fordelen er de blødere lag af rustfrit stål der er smedet på hver side af kniven. de optager ikke frugtsyre på samme måde og ruster ikke så nemt. og giver lidt mere fleksibilitet..men en smagssag. Spørg ALTID om HRC værdien på den kniv du køber. hvis sælger ikke kan oplyse det. så find et andet sted.. mvh claus

14k
avatar
Martin
2013-09-17 23:48:34

Jeg har været inde i Torvehallerne i København hvor jeg faldt over butikken kaldet Foodgear, som jeg sidenhen har besøgt nogle gange. De har et utroligt stort udvalg af kvalitetsknive. Og flere af dem virker også til at være til overskuelige priser. Jeg har fundet dem på Facebook her: https://www.facebook.com/pages/Foodgeardk/501483433220334 Claus beskriver det meget godt med damasering osv, og generelt er det også min erfaring, hvis ikke sælger kan oplyse Rockwell/hårdheden, så går til en anden butik. VH Martin

14k
avatar
Søren LP
2013-12-28 14:48:53

Jeg var oprindelig på udkik efter nogle gode slibesten og faldt over denne side: http://www.cibumic.dk Der så jeg at de har Japanske kokkeknive som har 67 lag stål af japansk VG-10 damaskus stål og hårdhed på 63 HrC. http://www.cibumic.dk/knive.html Efter at have bestilt en kokkekniv og fået den hjem og testet den af i køkkenet vil jeg sige at man får meget kvalitet for pengene (Kokkekniven kostede mig 795kr). Mvh Søren LP

14k


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Kokkeknive



Hej Maduniverst. Jeg skal til at starte min uddannelse som gastronom, og dermed skal jeg anskaffe mig et knivsæt. Har fået anbefallet tojiro knive. De er måske lige på den dyre side. Så kom med nogle forslag! P.S leder også efter et knivklæde til dem.
7570
Kommentarer
avatar
Frank
2003-08-05 21:19:10

Hej Claus, jeg er vildt glad for mine GLOBAL knive. De er smukke, ligger godt i hånden, og nemme at rengøre. De er på tilbud i METRO lige nu...

14k
avatar
Bjarke Kristensen
2004-05-17 21:01:26

De allerbedste knive i verden er zwilling hvis man kan tale om rare knive ville jeg bare lige sige..

14k
avatar
Jesper
2004-11-12 02:19:41

Mht. skarphed og hvor længe kniven holder sig skarp, kan jeg anbefale japanske knive af mærket TOJIRO. Har lige fået en hjem fra http://www.tojiro-knive.dk og den styrer. JesperJ

14k
avatar
anja rye andersen
2004-11-14 13:13:47

Hej Jeg vil helt klart anbefale zvilling knive. De ligger rigtig godt i hånden og er gode at arbejde med lang tid af gangen. Men igen det kommer helt an på den enkelte. Prøv at gå ned i feks en imerco og få dem til af vejlede. Eller hvis man kender nogle, som har knive de er glade for ku man måske låne dem til afprøvning mvh anja

14k
avatar
claus
2009-05-20 19:16:45

Hej ved køb af nye knive du skal arbejde med fremover, er knivens kvalitet det vigtigste ikke mærket. en god kniv skal helst have en HRC værdi på 60. en top kniv 62+ HRC er en måleenhed for hårdhed og hermed hvor skarp en kniv kan slibes og holdes skarp. det billigste vil være en 3 lags kniv med HRC værdi på 62,(hvis du vil have en top kvalitets kniv" kan fås til ca 700. kr for en 240 mm kokkekniv, et rigtigt godt valg. men den skal passes og tørres af efter brug da den ruster... ellers.. en damaserede eks. 63 lags kniv koster typisk 1500 - 3000 for en 240 mm kokkekniv. den er smuk og "måske" en lille smule mere fleksibel. men her gælder det også den SKAL have samme HRC værdi for at kunne blive lige så skarp. fordelen er de blødere lag af rustfrit stål der er smedet på hver side af kniven. de optager ikke frugtsyre på samme måde og ruster ikke så nemt. og giver lidt mere fleksibilitet..men en smagssag. Spørg ALTID om HRC værdien på den kniv du køber. hvis sælger ikke kan oplyse det. så find et andet sted.. mvh claus

14k
avatar
Martin
2013-09-17 23:48:34

Jeg har været inde i Torvehallerne i København hvor jeg faldt over butikken kaldet Foodgear, som jeg sidenhen har besøgt nogle gange. De har et utroligt stort udvalg af kvalitetsknive. Og flere af dem virker også til at være til overskuelige priser. Jeg har fundet dem på Facebook her: https://www.facebook.com/pages/Foodgeardk/501483433220334 Claus beskriver det meget godt med damasering osv, og generelt er det også min erfaring, hvis ikke sælger kan oplyse Rockwell/hårdheden, så går til en anden butik. VH Martin

14k
avatar
Søren LP
2013-12-28 14:48:53

Jeg var oprindelig på udkik efter nogle gode slibesten og faldt over denne side: http://www.cibumic.dk Der så jeg at de har Japanske kokkeknive som har 67 lag stål af japansk VG-10 damaskus stål og hårdhed på 63 HrC. http://www.cibumic.dk/knive.html Efter at have bestilt en kokkekniv og fået den hjem og testet den af i køkkenet vil jeg sige at man får meget kvalitet for pengene (Kokkekniven kostede mig 795kr). Mvh Søren LP

14k


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annoncevisning

Populære kategorier

Følg & Tilmeld









Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet.

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset 1999 cookies på Maduniverset