Annonce
Langtidsstegning oksemørbrad
Brian
2007-12-03 20:57:43
Jeg har en plan om at langtidsstege en oksemørbrad i ovnen og har virkelig googlet efter en god opskrift. Men der er ingen opskrifter som går på virkelig langtidsstegning, så jeg håber i kan hjælpe? Jeg forestiller mig at sætte ovnen på 60 grader og sætte mørbraden ind i 5 timer. Inden den sidste halve time, tager jeg mørbraden ud og sætter noget bacon om og så ind i ovnen igen i 30 minutter - jeg tror ikke baconen vil være god af 5 timer i ovnen. Er dette helt ude i skoven og vil jeg ødelægge en ellers god mørbrad på denne måde? Jeg forestiller mig at den bliver vildt mør og kraftfuld smag af så lang tid. Planen er at marinere den en dags tids i forvejen. Mvh. Brian
7606
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Langtidsstegning oksemørbrad
Brian
2007-12-03 20:57:43
Hej Brian Kan godt forstå du forestiller dig hvor lækkert det kunne være med langtidsstegt kød. Det kan også være super godt... MEN!! langtidsstegning er somregl til for at mørne kødet så det bliver "spisbart". Eller sådan var det i hvert fald i gamle dage. Derfor bruger man mest kød med sener og fedt som ved normal tilberedning ikke vil være til at tykke, men stadig fyldt med smag. Men jeg er bange for at du (som du selv siger), vil ødelægge din mørbrad. En mørbrad er (som navnet antyder) lækker mør i forvejen. Derfor bevarer den bedst sin smag og "mørhed" ved så lidt tilberedning som overhovedet muligt. Den skal faktisk helst være rød i midten for at smage allerbedst og være vildt mør som du skriver. Du kan sagtens marinere den og komme bacon omkring, men jeg ville anbefale at du startede med at brune mørbraden på en pande så overfladen bliver "lukket" og saften ikke forsvinder så den bliver tør. Derefter kan du vikle bacon omkring og binde mørbraden med kødsnor. Derefter komme den i ovnen i ca. 20 min afhæningt af størrelse. Håber det opklarede lidt af problemet :-) Venlig Hilsen Lena Dejbjerg
7606
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Langtidsstegning oksemørbrad
Brian
2007-12-03 20:57:43
Undskyld - men det er altså noget pjat du siger Lena :-) Jo, langtidsstegning er godt til at mørne dårlige kødstykker, og gør dem spisbare. Men langtidsstegning er i den grad også til for gode kødstykker - såsom en mørbrad. Jeg er selv kæmpefan af langtidsstegning, og mener bestemt ikke at det ødelægger en ellers god mørbrad - tværtimod - det gør den kun MEGET bedre. Den mister ingen smag ved langtidsstegning, og bliver mør, på en måde du aldrig har oplevet det på før! Uasnet hvor mør din mørbrad har været. Jeg vil foreslå at du marinerer den, men ikke dagen inden - den mister friskhed af at marinere så længe. Tag den derimod ud en time inden du smider den i ovnen, og lad den marinere ved stuetemperatur. Smid den herefter direkte i ovnen. Temperaturen har du helt ret i, 60 grader - jeg plejer dog at give min 6 timer. Når du så tager den ud, bruger jeg altid lige en brænder til overfladen, da temperaturen på ydersiden ikke har været over 60 grader, og der derfor stadigvæk kan være bakterier. At vikle bacon omkring en mørbrad der har langtidsstegt i ovnen i 6 timer, det ville være blasfemi - jeg vil derfor sløvfe den :-) Uanset hvad, får du ikke en sprød bacon ved 60 grader. Velbekomme :-)
7606
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt
Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset |
Kontakt