Annonce

Langtidsstegt hel kalkun

avatar
Mille
2014-12-18 17:00:48


Hejsa. Jeg skal i år for første gang lave en hel kalkun på 4800kg, og vil spørge jer om i har en god simpel opskrift på langtidsstegning af sådan en. Der skal ikke fyld i. Jeg har læst forskellige tips om at den skal ligge på brystet og stege, samt at man kan pakke den ind i spæk! Hvor lang tid skal den stege og på hvilke temperaturer osv.. Glæder mig til at hører fra jer. Glædelig jul.
7601
Kommentarer
avatar
Niels Høeg
2014-12-23 16:42:33

Hej Mille Er det dit første forsøg med kalkun, vil jeg foreslå at du bruger en stegepose. Kalkunkød kan blive tørt, især hvis der ikke skal fyld i. Dyret ligger på ryggen, og der kan lægges nogle strimler bacon på brystet. Stegeposen forkorter stegetiden, vær opmærksom på det. I øvrigt må du have både en allerhelvedes stor ovn, og en ligeså allerhelvedes stor familie. Det er ikke ofte man hører om en kalkun på 4,8 ton. God jul til alle Niels

14k
avatar
Mille
2014-12-23 18:56:49

Ha ha ha ej ej 4,8 kg er den.. Tusind tak for rådet Også en glædelig jul dig

14k
avatar
marjun
2014-12-29 20:24:45

hej Mille denne her opskrift er fantastisk. rækker til 10-12 personer og giver den mest møre kalkun, man kan forestille sig. Den er meget nem at lave og kræver minimal forberedelse. Den skal pakkes ind i bacon, hermetisk lukkes så at sige. Den skal ikke krydres eller fyldes. En kalkun á 5,2 kg 1,5 kg bacon i tynde skiver Tø kalkunen op, det tager et par dage. Pak den ind i bacon, læg skiver på tværs, taglagt osv. på begge sider. Sæt den ind i en 80-90 gradet varm ovn kl 8 om morgenen. Lad den langtidsstege i 10-12 timer. Når baconen er fin og sprød er kalkunen færdig. Stegeskyen giver en superlækker sovs. Giv f. eks små brunede kartofler og waldorfsalat til, eller à la Thanksgiving

14k
avatar
marjun
2014-12-29 20:26:29

Glemte at skrive at du kan lave den klar aftenen før. Det tager lidt tid at lægge baconen i et smukt mønster.

14k


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annoncevisning