Annonce

Olie til Wok

avatar
Benjamin Strøm
2008-04-08 09:36:38


Hej! Jeg har netop købt en lækker wok fra Bodum, og den skal naturligvis bruges hele tiden. Jeg vil gerne vide, hvilken olie man oftest bruger til wok. Vi snakker olie til kylling, okse og svin, hvis man da bruger forskellige olier til hver. Sesamolie er nævnt i mange wokopskrifter her på sitet. Er den god til det meste?
7603
Kommentarer
avatar
Benjamin Strøm
2008-04-08 10:28:05

Læste lige, at wokolie bare skal kunne tåle høj varme; f.eks. majsolie, vindruekerneolie og jordnødeolie. Er det så ligegyldigt hvilken olie, det er, eller skal det være en speciel til f.eks. kylling?

14k
avatar
Lena Dejbjerg
2008-04-08 19:23:12

Jeg bruger næsten altid jordnøddeolie.. Både fordi den som du siger kan tåle høj varme men også fordi den afgiver en super god nøddesmag til retten.. Du skal ikke tænke så meget på hvilken slags kød du skal lave men nærmere hvilken ret du skal lave..! Det er fx. ikke alle retter der egner sig til at smage af nødder..! Der kan du jo selvfølgelig bare erstatte det med en olie der ikke smager af noget som fx. majsolie. Men du skal ikke tage det så tungt med olierne som du steger i. Sesam olien er lidt en anden snak. Den bruger du faktisk mere som en smagsolie end som "stegeolie".. Prøv dig frem..! Men vigtigst af alt: Sørg for at wokken er meget varm før du kommer olien i. Ellers kan den "få for meget" og faktisk gå hen og udvikle giftstoffer..! Held og lykke med det.. håber du får lavet nogle lækre retter i den nye wok.. Hilsen Lena Dejbjerg

14k
avatar
Tapas
2008-04-11 18:29:16

Hej Benjamin Jeg bruger solsikkeolie til mine wokretter og generelt til retter, der skal kunne tåle længerevarende ophedning - jeg kan ikke FORDRAGE smagen af rapsolie, som eller skulle være god til opvarmning, men hver sin smag... Solsikkeolie smager ikke af noget særligt og er god til forskellige kødtyper - svinekød, oksekød, kylling, kalv osv. Desuden koster solsikkeolie næsten intet i forhold til valnøddeolie - 10-15 kr. for 1 liter afhængigt af hvor jeg handler kan ikke siges at være dyrt. Hilsen og god fornøjelse med smagsprøverne ;-)

14k
avatar
maduniverset.dk
2008-06-25 12:10:17

Hvis du har fået besvaret dit spørgmål, må du gerne godkende svaret (skriv til personen hvis han/hun mangler at besvare som svar!)

14k


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annoncevisning