Annonce
Opskrift på svinekam stegt som vildt??

Tina Dalgaard Hansen
2003-09-24 07:55:31
Hejsa. Jeg mangler en rigtig god opskrift på svinekam stegt som vildt med bacon. Tror det hedder jægersteg? Desuden tips til lækkert tilbehør udover waldorfsalat. På forhånd tak.
7597
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Opskrift på svinekam stegt som vildt??

Tina Dalgaard Hansen
2003-09-24 07:55:31
Hej Tina, Her måske noget du kan bruge.. Svinekam som vildsvin 1 kg svinekam uden svær, men med lidt af fedtet tilbage. Lage: 1 flaske rødvin 5 knuste enebær 1 laurbærblad (knust) 1 kvist timian 5 - 6 knuste, sorte peberkorn salt piskefløde ribsgelé Kammen skal marineres i lagen natten over. Den skal stå koldt imens. Lagen skal helst dække, ellers må kødet vendes ind imellem. Kødet tages op, tørres af og brunes i en bradepande i ovnen et kvarter ved 225 grader. Drys med salt. Marinaden sies og koges lidt ind. Derefter skal den hældes ved kødet, der skal have en time ved 200 grader. Der dryppes flittigt. Skyen sies fra, koges ind med piskefløde og ribsgelé. Serveres med kogte kartofler. svinekød sursød. Opskrift (4 personer): 1 kg svinekam uden svær Lidt smør Salvie Rosmarin Enebær Merian 300 g waldorffsalat Tyttebær 1/2 l brun kalvebouillon Piskefløde Gelé kulør Fremgangsmåde: Svinekam brunes i smør og krydres med salvie, rosmarin, merian, enebær, salt og peber. Steges i ovn ved ca 180 grader i ca. 1 1/2 time. Den sidste 1/2 time tilsættes 5 dl vand ved stegen. Hviler i ca 15 min. før udskæring. Stegeskyen sigtes ned i den brune kalvebouillon og reduceres (koges ned) til ca. 5 dl haves. Fonden jævnes til passende konsistens haves og tilsættes lidt piskefløde, smages til med gelé, salt og peber. Evt. lidt kulør. Serveres med salat waldorff, tyttebær og flødesauce.
7597
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet.
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2023 cookies på Maduniverset