Annonce

Pralbønner i madlavning?

avatar
Bente Kilian
2005-06-01 19:57:21


Jeg dyrker hvert år en del pralbønner i haven. Jeg har dem mest til pynt, men nu er jeg kommet til at tænke på om de kan bruges i madlavningen og hvordan? Hilsen Bente.
7608
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Pralbønner i madlavning?

avatar
Bente Kilian
2005-06-01 19:57:21


fandt lige den her opskrift Helleflynder med porrer og sennep-fennikelsmør Til 4 personer 2 tsk hele fennikelfrø 40 g blødt smør 2 spsk dijonsennep 3 spsk hakket persille 4 store porrer eller 8 mindre (ca. 800 g) 4 skiver helleflynder (ca. 1 kg) 1 1/2 dl tør hvidvin eller vermouth 400 g pralbønner, snittet i ca. 1/2 cm stykker 1 dl hakket persille 2 tsk olivenolie 320 g røde ris Begynd med sennep-fennikelsmørret. Rist fennikelfrøene på en tør og hed pande i 2 min. Ryst panden så frøene ikke brænder. Hak dem fint med en kokkekniv og bland dem med smør, sennep og persille. Form en rulle af smørret og læg den i fryseren 10 min. Tænd ovnen på 200°. Del porrerne i 5 cm stykker og skær dem igennem 2 gange på langs. Læg dem i et stort ovnfast fad. Drys med lidt salt og peber. Drys helleflynderstykkerne med salt og peber på begge sider og læg dem oven på porrerne. Stænk med vin eller vermouth og dæk fadet med folie. Bag fisken til den netop er mør, ca. 20 min. Bring rigelig letsaltet vand i kog og blancher pralbønnerne i 2 min. Vend dem med persille, sort peber og lidt olivenolie. Skær sennep-fennikelsmørret i tynde skiver og fordel over fisken, server straks med pralbønner og røde ris. Tips Pralbønner er en art store grønne bønner. Den der her er brugt er den brede flade type som også kaldes snitbønner eller bredbønner. Dyrkes stort set ikke i Danmark, men importeres blandt andet fra Egypten, Israel og Tyrkiet. Røde ris fås blandt andet fra Frankrig. Det er naturris med røde skaller. De skal koge ca. 1/2 time i rigelig letsaltet vand og trække i vandet 1/2 time. Kan man ikke få røde ris kan vilde ris, eller en af vores egne kornsorter bruges i stedet. Grønsager pr. person: 300 g
7608
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Pralbønner i madlavning?

avatar
Bente Kilian
2005-06-01 19:57:21


Hej Gæst. Mange tak for dit forslag. Jeg vil lige afvente lidt flere ideer. Hvis nogen skal have chance for at høste de points, jeg har udlovet, skal de dels være logget ind, dels huske at formulere forslaget som et svar(ikke en kommentar)ellers kan jeg ikke udløse poient. Venlig hilsen Bente.
7608
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Pralbønner i madlavning?

avatar
Bente Kilian
2005-06-01 19:57:21


Hej igen. Meget flovt, jeg glemte selv at logge ind. Hilsen Bente.
7608
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Pralbønner i madlavning?

avatar
Bente Kilian
2005-06-01 19:57:21


har prøvet stuvede pralbønner til en god gammeldags frikadelle.. det er guf
7608
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Pralbønner i madlavning?

avatar
Bente Kilian
2005-06-01 19:57:21


ups det glemte jeg også...
7608
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Pralbønner i madlavning?

avatar
Bente Kilian
2005-06-01 19:57:21


Hej, så har vi lavede så man skal være logget ind for at skrive et indlæg.
7608
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset | Kontakt