Annonce

Risalamande med karamelsauce

avatar
Annette Nyvang
2007-11-07 17:58:10


Jeg er lige blevet blæst omkuld af mine kolleger, fordi jeg har fortalt, at vi i min familie spiser karamelsauce til risalamanden juleaften. Ikke sådan noget sødt snask fra tube, men hjemmelavet. Det er åbenbart ikke helt almindeligt. Gad vide hvor den tradition stammer fra? Er den jysk? Nordjysk? Én ville vide, at sønderjyderne spiser jordbærsauce til. Måske saucen bare har vandret fra karamelranden til risalamanden. Jeg modtager gerne alle gode informationer om denne kulinariske julebedrift - jeg skal bruge informationerne til en artikel i Politikens juletillæg. mvh, Annette Nyvang
7570
Kommentarer
avatar
Lena Dejbjerg
2007-11-08 14:00:30

Jeg er selv fra vestjylland og min familie stammer fra sønderjylland. Og jeg har aldrig hørt andet end at man spiser kirsebærsaucen til..! En af mine sjællandske kollegaer nævnte dog at hendes familie altid havde spist (som du nævner), en lækker hjemmelavet karamel sauce til risalamanden. Årsagen var dog at et af familiemedlemmerne ikke kunne tåle kirsebær og dette var det bedste alternativ de kunne komme på. Hun anede ikke der var andre i Dk med samme vane :-)

14k
avatar
Annette Nyvang
2007-11-08 14:27:59

Det er sjovt, hvis det også spises på Sjælland. Jeg kommer selv fra Vendsyssel, og jeg husker det, som om der var et par stykker i min folkeskoleklasse, måske en fjerdedel, der spiste karamelsauce til risalamanden. Det er min mors familie, traditionen stammer fra, og jeg gætter på, at det er min oldemor, der var fra Ry i Midtjylland, som havde den med fra sin familie.

14k
avatar
Thor Nørregaard
2007-12-08 14:49:00

det må jeg da lige prøve til juleaften.

14k


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annoncevisning