Annonce
Rishjælp til en rooike

John
2009-11-08 18:44:21
Nu er jeg ved at være gdt træt af at brænde mine ris på.. ved ikke hvad jeg skal gøre.. har aldrig været så ferm i et køkken.. men følger vejledningen bag på posen til punkt og prikke og alligevel brænder mine ris altid på i bunden.. what to do?
7570
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Rishjælp til en rooike

John
2009-11-08 18:44:21
når jeg koger ris, skyller jeg dem altid først i koldt vand indtil det vand der løber fra er næsten klart. Hælder dem så i en gryde, og fylder vand ved til ca. 2-3 cm over risene. Bring dem så i kog. Straks de koger skruer du ned på lav varme, rører rundt og lader dem så stå der med låg på, og simre ca. 20 min. Det skulle gøre risene fine løse og ikke klistrede. Håber det lykkedes næste gang ;-)
7570
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Rishjælp til en rooike

John
2009-11-08 18:44:21
Fandt lige dette link her om at koge ris ;-) http://food4u.dk/forum/besked/667
7570
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Rishjælp til en rooike

John
2009-11-08 18:44:21
super :) det må jeg prøve næste.. 1000 tak for hjælpen..
7570
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Rishjælp til en rooike

John
2009-11-08 18:44:21
Jeg er selv sådan en, der måler på milimeter i køkkenet... og jeg plejer at hælde dobbelt op med vand - det tager lang tid imo at skylle risene til vandet bliver klart (og jeg synes det er noget træls noget at bruge vores i forvejen sparsomme grundvand på). Dvs. 2 dl ris er lig med 4 dl vand. Tag gryden af varmen, når vandet er næsten væk. Virker hver gang :)
7570
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Rishjælp til en rooike

John
2009-11-08 18:44:21
Ja og der skal selvfølgelig røres rundt ind imellem!
7570
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Rishjælp til en rooike

John
2009-11-08 18:44:21
hhm, du koger risene ved for høj varme. Brug ca. lidt under det dobbelte vand (I forhold til mængden af ris) Dvs. 2 dl ris og ~3,5 dl vand. ------------ Lad vandet koge, tilsæt ris og skru ned på lav varme på en sekstrins kogeplade vil det sige (3). Lad risene småkoge i ca. 15 min. til vandet er nogenlunde fordampet, det er vigtigt at du indimellem tager et par ris på en teske og smager om de er færdige. Hvis de bliver færdige før vandet er fordampet kan du simpelthen si' vandet fra. Håber det hjælper
7570
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Populære kategorier
Karrysild
Aftensmad - hverdag
Påske mad
Kager & brød
Gratis madplaner
opskrifter til påske
Grillopskrifter
Madopskrifter
Drinksopskrifter
Billig familie madplan
Kanelsnurrer
Opskrifter med kombinationer
Vegetar opskrifter
Burger
Kylling
Lasagne
Billig mad
Pasta
Flaeskestegssandwich
Surdej
Spagetti Carbonara
Følg & Tilmeld
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt
Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset |
Kontakt