Annonce

Saltsild

avatar
Jørn Kelland
2006-12-03 19:47:05


Jeg er kommet i besiddelse af en spand saltsild. Er der nogen, der har nogle gode opskrifter, hvor man kanbruge dem? Kogte saltsild? Marinerede/krydder -sild? Andet?
7577
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Saltsild

avatar
Jørn Kelland
2006-12-03 19:47:05


Hej Jørn Dine sild er nok for længst blevet for gamle, med mindre du smed dem i fryseren ;-) men her er til en anden gang: Stegte saltsild: 6 saltsild fileteres og vandes ud natten over. Tørres grundigt og steges sagte, først på kødsiden, vendes og steges, til skindet er sprødt. Spises lune med: Sennepsause - som røres dagen før af: 6 spsk. dijonsennep, 2 spsk. puddersukker, 1 dl. neutral olie, 1 spsk. fintrevet peberrod og 1 kg. løg, der steges til bløde løg i smør tilsat 1 tsk. sukker. Eller Hjemmelavede marinerede sild: Læg saltsilden med ryggen mod dig selv - nakken mod højre. Læg venstre hånd flat på sildens overside med fingrene mod sildens nakke. Lad en skarp kniv (det er vigtigt den er skarp) glide langs oversiden af rygbenet - helt ud til halen. Vend den hele flækkede sild, så den nu har bugen mod dig - og lad igen kniven glide langs oversiden af rygbenet, så du får to fileter. Læg fileterne med skindet mod bordpladen, fjern bugben ved at skære skråt fra ryg mod bug. Vend fileten og tag fat i skindet ved nakken og træk det af - og din filet er færdig. Vand silden ud til saltindholdet er passende for din gane. Natten over i skål med halvt vand og halvt sild. Lagen laves af lige dele sukker og husholdningseddike. Tilsæt yndlingskrydderierne - dild, timian, laurbærblade, hele allehånde og/eller nelliker. Lagen med krydderier varmes op og når sukkeret er smeltet, sættes den til afkøling, før den hældes over silden. Der bør være lige så meget lage som sild. Sættes i køleskabet minimum 24 timer. Den skal være dækket fuldstændig af lage, hvis den skal holde sig. Ellers harskner sildekødet pga. luftens ilt. Holdbarhed ca. 1 uge. Hilsen Annette/Tapas
7577
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset | Kontakt