Annonce

Sovs til mange

avatar
Christopher
2007-11-29 21:09:57


Jeg står og skal lave sovs til en 150 mennesker om en to ugers tid, men er godt klar over at man ikke rask væk kan gange ingredienserne op i en sauce. Problemet er at jeg ikke har mulighed for at brænde alt for mange penge af på at prøve mig frem og ville derfor høre om nogen herinde havde gjort sig nogle erfaringer med store selskaber og saucer? Jeg tænker en rødvinssauce a la nedenstående: 3 skalotteløg 100 gram usaltet smør 1 frisk plante rosmarin 2 flasker god rødvin 1,5 liter fon (se diverse) ½ liter fløde salt peber Denne er til 10 personer, men vil gerne undgå at lave 14 potioner til frysning for til sidst at tø dem alle op på dagen og blande dem.. :) Nogen forslag?
7638
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Sovs til mange

avatar
Christopher
2007-11-29 21:09:57


Når man laver mad til mange er portionerne ofte noget anderledes. Fx. er der kæmpe forskel på om det er til potionsanretning, fadservering eller buffet. Er derfor lidt nysgerig om hvilke af disse du skal lave til..? Udover det så regner man på hvad der ellers er af mad, Er der fx. andre saucer?? Og hvilken mad serveres til. Det er nemlig ikke alle der spiser sauce. Og hvis det er buffet så er det nok ikke alle der vil spise af den slags kød du vil servere saucen til ;-).. Hvis jeg får lidt flere detaljer så tror jeg godt jeg vil kunne hjælp med mængden! Det er jo heller ikke sjovt at stå med 10 ltr. sauce dagen efter! venlig hilsen Lena Dejbjerg
7638
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Sovs til mange

avatar
Christopher
2007-11-29 21:09:57


Hej Lena Tak for dit svar. Det vil blive portionsanretning og efter lidt betænkningstid gætter jeg mig frem til ca. 1 dl sauce til hver person. Jeg er lidt i tvivl om mængden af kraft/fon og krydderi, da jeg regner med at sovsen fortyndes når den skal tøes op igen. Det ville være ærgerligt at stå med en masse sovs som ikke smager af andet end mel, vand og kulør :) Menuen er simpel da alle 150 skal have det samme (måske med undtagelse af en 10 vegetarer/veganere): så 140 pers. i alt skal have sovs. Jeg har bestilt nogle ben at koge fon på, men beholder lidt bouillonpulver i baghånden, hvis jeg skulle have bestilt for lidt ;) Mvh. Christopher
7638
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce

Sovs til mange

avatar
Christopher
2007-11-29 21:09:57


Hej Christopher Det er nemlig meget fornuftigt med 1 dl. pr. person. Måske vil du både have lidt sauce på tallerkenen og lidt ved siden af i en skål. Der vil jeg mene at det passer meget fint. Men hvis du kun vil have det på tallerkenen, så er ½dl pr person nok. Jeg ville anbefale at du laver en god kraftig fond (dvs koger den godt ned). Og med hensyn til mængden af fonden så skal du tænke på at rødvinen nærmest skal koges ind til ingenting for at smage godt. Så massere af fond + "koncenteret" rødvin = god sauce :) Og fin ide med boulionpulveret. Det er sq ok at have i baghånden hvis den bliver for tam!! Håber du kan bruge det til noget.. Spørg endelig hvis der er mere! Venlig Hilsen Lena Dejbjerg P.s. Pas på med fløden!! det bliver hurtigt synd for smagen :-)
7638
Kommentarer


Skriv kommentar
Log ind for at skrive en kommentar
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset | Kontakt