Annonce
Vat lignende, i hjemmelavet krydder olie

Lasse
2005-08-20 12:12:06
Jeg har prøvet at lave en rosmarin olie og en chili olie. Jeg har benyttet koldpresset rapsolie, varmet det op, og tilsat hhv. chili og rosmarin. De står i stue temp. og efter en lille uge begyndte der at komme noget vat lignende i olierne, mest i rosmarin olien. Det lægger sig på bunden af flaskerne. Er det en form for mug?? Mvh Lasse
7572
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Vat lignende, i hjemmelavet krydder olie

Lasse
2005-08-20 12:12:06
Det kan det godt være..! begynder det kan blive mørkt er der nærmest ingen tvivl. Men det kan også bare være en form for bundfald! Jeg ville anbefale at du ryster flasken godt, lugter til det og evt. smager på en lille smule af det. Så er du ikke itvivl om det kan bruges eller ej. - Luna
7572
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Vat lignende, i hjemmelavet krydder olie

Lasse
2005-08-20 12:12:06
Olie er et fedtstof, og bør opbevares på køl. Det harskner ved stuetemperatur eller ved påvirkning af sollys. Derfor tror jeg helt sikkert det er mug (eller anden fordærv) Olier opbevares i mørke flasker på et køligt sted - det er en misforståelse at opbevare dem udenfor køl :)
7572
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Vat lignende, i hjemmelavet krydder olie

Lasse
2005-08-20 12:12:06
Det er Meget forkert Janni Johanson for and på hvilken olie det er kan du risikere at den størkner hvilket mest sker for oliven olie, den korrekte måde at opbavare olie er mørkt og ved ca. 20 garder. Når du laver olier er det vigtigt SKAL de flasker du bruger være skyldet i atamon da det slår alle bakterier ihjel. Mvh. Simon Nielsen Kokke elev.
7572
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Vat lignende, i hjemmelavet krydder olie

Lasse
2005-08-20 12:12:06
Hej Simon, Ja, det er ganske korrekt, at olivenolie og koldpresset rapsolie bliver tykt i køleskabet. Det er netop også de to olier, der er mest varmestabile. Øvrige olier tåler ikke sollys og varm opbevaring - de harskner. Jeg opbevarer heller ikke mine olier i køleskabet, men i et koldt rum (ca. 12 grader) uden sollys. Laver du en krydderolie vil du vel ikke lade den stå udenfor køl, med mindre den skal bruges indenfor de første par dage - især ikke med hvidløg i, du risikerer at forgifte din gæst (er faktisk sket for een af mine kolleger sidste sommer på en cafe) Det er ikke korrekt at "den hellige gral" er velforvarret, bare fordi du skyller beholder i atamon. Det dræber jo ikke bakterierne i olien, det hindrer ikke harskning og fordærv ved forkert opbevaring, det sikrer kun, at der ikke tilføres yderligere bakteríer til olien efter endt kogning. Mvh Jannie Johanson - Køkkenassistent
7572
Kommentarer
Skriv kommentar
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet.
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2023 cookies på Maduniverset