(Opskrift fortsætter under reklamen)

Baklavas, græsk skærekage


Skøn og lækker opskrift på Baklavas, græsk skærekage har været besøgt 21467 gange
Optø en pakke filo-dej langsomt i køleskab i ca. 12 timer. Når dejen tages ud af køleskab og foldes ud på køkkenbordet kan det anbefales at dække den til med en fugtigt viskestykke under tilberedningen af kagen, da den ellers let tørrer ud og knækker. Der skal bruges en bradepande på ca. 20 x 30 cm og dejen kan nemt klippes til i størrelse. Lav fyldet først: smelt halvdelen af smørret sammen med sukkeret, bland de hakkede mandler i og lad det lige varme igennem. Smelt den anden halvdel af smørret i en lille kasserolle. Smør bradepanden med smør. Dejpladerne skal pensles med smeltet smør på begge sider efterhånden som de skal bruges. Kagen kægges i lag på følgende måde: start med tre plader dej, dernæst et lag fyld, dernæst to lag dej, dernæst et lag fyld o.s.v. Slut af med tre lag dej. Kagen bages ved ca.180 grader i 35-40 minutter. Mens kagen bager laves siruppen: Bland ingredienserne i en kasserolle og lad det koge ved svag varme i ca 15 minutter. Fisk kanelstangen op. Siruppen hældes over den rygende varme kage, når den er færdigbagt. Når kagen er kølet lidt af og har opsuget væden skæres den i passende firkanter.
Relaterede opskrifter til Baklavas, græsk skærekage
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet.
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2023 cookies på Maduniverset