(Opskrift fortsætter under reklamen)

Baklavas, græsk skærekage

Baklavas, græsk skærekage
Ghita Østenby
Til opskriften
Opskrift glæde: (159 pers.)

(Opskrift fortsætter under reklamen)



Ingredienser


Fyld:

Sirup:




Fremgangsmåde


Optø en pakke filo-dej langsomt i køleskab i ca. 12 timer. Når dejen tages ud af køleskab og foldes ud på køkkenbordet kan det anbefales at dække den til med en fugtigt viskestykke under tilberedningen af kagen, da den ellers let tørrer ud og knækker. Der skal bruges en bradepande på ca. 20 x 30 cm og dejen kan nemt klippes til i størrelse. Lav fyldet først: smelt halvdelen af smørret sammen med sukkeret, bland de hakkede mandler i og lad det lige varme igennem. Smelt den anden halvdel af smørret i en lille kasserolle. Smør bradepanden med smør. Dejpladerne skal pensles med smeltet smør på begge sider efterhånden som de skal bruges. Kagen kægges i lag på følgende måde: start med tre plader dej, dernæst et lag fyld, dernæst to lag dej, dernæst et lag fyld o.s.v. Slut af med tre lag dej. Kagen bages ved ca.180 grader i 35-40 minutter. Mens kagen bager laves siruppen: Bland ingredienserne i en kasserolle og lad det koge ved svag varme i ca 15 minutter. Fisk kanelstangen op. Siruppen hældes over den rygende varme kage, når den er færdigbagt. Når kagen er kølet lidt af og har opsuget væden skæres den i passende firkanter.


Mangler du det rette udstyr til at lave denne opskrift? Vi anbefaler Køkkenuniverset.dk Eller Kitchenone


Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
LIGE NU 10% rabat på Te, køkkenudstyr og kaffe + gratis gave ved køb af Te eller kaffe
Hvornår er strømmen billigst i Danmark? Se det her
Ingredienser

Fremgangsmåde

Fyld:

Sirup:






Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
LIGE NU 10% rabat på Te, køkkenudstyr og kaffe + gratis gave ved køb af Te eller kaffe
Hvornår er strømmen billigst i Danmark? Se det her

Optø en pakke filo-dej langsomt i køleskab i ca. 12 timer. Når dejen tages ud af køleskab og foldes ud på køkkenbordet kan det anbefales at dække den til med en fugtigt viskestykke under tilberedningen af kagen, da den ellers let tørrer ud og knækker. Der skal bruges en bradepande på ca. 20 x 30 cm og dejen kan nemt klippes til i størrelse. Lav fyldet først: smelt halvdelen af smørret sammen med sukkeret, bland de hakkede mandler i og lad det lige varme igennem. Smelt den anden halvdel af smørret i en lille kasserolle. Smør bradepanden med smør. Dejpladerne skal pensles med smeltet smør på begge sider efterhånden som de skal bruges. Kagen kægges i lag på følgende måde: start med tre plader dej, dernæst et lag fyld, dernæst to lag dej, dernæst et lag fyld o.s.v. Slut af med tre lag dej. Kagen bages ved ca.180 grader i 35-40 minutter. Mens kagen bager laves siruppen: Bland ingredienserne i en kasserolle og lad det koge ved svag varme i ca 15 minutter. Fisk kanelstangen op. Siruppen hældes over den rygende varme kage, når den er færdigbagt. Når kagen er kølet lidt af og har opsuget væden skæres den i passende firkanter.


Mangler du det rette udstyr til at lave denne opskrift? Vi anbefaler Køkkenuniverset.dk Eller Kitchenone
PRINT / PDF Modtag dagensopskrift

Del gerne opskriften



(Reklame)

Baklavas, græsk skærekage

Relaterede opskrifter









Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset | Kontakt