(Opskrift fortsætter under reklamen)
HJEMMELAVET RUGBRØD


Skøn og lækker opskrift på HJEMMELAVET RUGBRØD har været besøgt 14131 gange
: Surdej : Hvis man ikke har en surdej, kan den laves af 2 ½ dl. kærnemælk, 2 dl. rugmel og 25 gram gær.
2 : Kornet udblødes 12 timer i 1 liter kogende vand.
3 : Surdejen røres med ½ liter lunkent vand. Herefter tilsættes 1 porter sammen med rugmel, hvedemel og salt. Tag 300 gram dej fra til surdej (kan holde sig i ca. 14 dage)
4 : Resten af dejen hældes i en eller flere smurte rugbrødsforme, der fyldes 3/4 op. Lad brødet hæve i 4-6 timer ved stuetemperatur, dækket med et fugtigt klæde.
5 : Bag brødet fra kold ovn i ca. 2 timer ved 165 grader. Brødene tages ud af formen og stilles på bageristen i ovnen endnu 15 minutter, efter at ovnen er slukket. Pakkes herefter ind i et tørt viskestykke og står til dagen efter.
Relaterede opskrifter til HJEMMELAVET RUGBRØD
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet.
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset 1999-2023 cookies på Maduniverset