(Opskrift fortsætter under reklamen)
Khitchari
Skøn og lækker opskrift på Khitchari har været besøgt 3559 gange
Ingredienser
Fremgangsmåde
De tyndtskivede løg brunes i olien på en tykbundet pande. De skal være sprøde, og det er i højere grad et spørgsmål om tid end om stærk varme. Lad dem simre og tilsæt to - tre gange undervejs så meget sukker, som man kan have mellem fingrene. Vend rundt i løgene en gang imellem, og når de er sprøde, vendes de ud på tre lag køkkenrulle, så olien suges fra. (Tip: færdige stegte løg købt i supermarkedet kan også bruges). De rensede linser koges i letsaltet vand med et laurbærblad og nogle persillestilke. De skal simre i 15 - 20 minutter, men bid i én, linserne skal være lige netop møre. Hæld vandet fra og fjern laurbærblad og persillestilke. Risene vendes i den hede olie i ca. 1 minut. Herefter hældes vand, karry, cayenne og salt på. Lad risene koge uden låg, indtil risens har små damphuller. Skru helt ned for varmen, læg tætsluttende låg på gryden og lad den stå sådan i endnu et kvarter. Lad risene hvile i fem minutter, efter de er taget af varmen. Vend dem ud i en skål og fluff dem op med en gaffel. Vend linserne og den hakkede persille i. Læg de sprøde løg i en krans om serveringsskålen. (Tip: lad være med at blande den hakkede persille i retten og lad de spisende selv drysse den på - persille må ikke genopvarmes, og det ville være synd at kassere Khitcharien, hvis der er en rest tilbage efter måltidet!)
Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
De tyndtskivede løg brunes i olien på en tykbundet pande. De skal være sprøde, og det er i højere grad et spørgsmål om tid end om stærk varme. Lad dem simre og tilsæt to - tre gange undervejs så meget sukker, som man kan have mellem fingrene. Vend rundt i løgene en gang imellem, og når de er sprøde, vendes de ud på tre lag køkkenrulle, så olien suges fra. (Tip: færdige stegte løg købt i supermarkedet kan også bruges). De rensede linser koges i letsaltet vand med et laurbærblad og nogle persillestilke. De skal simre i 15 - 20 minutter, men bid i én, linserne skal være lige netop møre. Hæld vandet fra og fjern laurbærblad og persillestilke. Risene vendes i den hede olie i ca. 1 minut. Herefter hældes vand, karry, cayenne og salt på. Lad risene koge uden låg, indtil risens har små damphuller. Skru helt ned for varmen, læg tætsluttende låg på gryden og lad den stå sådan i endnu et kvarter. Lad risene hvile i fem minutter, efter de er taget af varmen. Vend dem ud i en skål og fluff dem op med en gaffel. Vend linserne og den hakkede persille i. Læg de sprøde løg i en krans om serveringsskålen. (Tip: lad være med at blande den hakkede persille i retten og lad de spisende selv drysse den på - persille må ikke genopvarmes, og det ville være synd at kassere Khitcharien, hvis der er en rest tilbage efter måltidet!)
Relaterede opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt
Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset |
Kontakt