(Opskrift fortsætter under reklamen)
kolde citronpandekager
Skøn og lækker opskrift på kolde citronpandekager har været besøgt 3762 gange
Ingredienser
Fremgangsmåde
Pandekagedej: Bland mel og sukker i en skål og pisk godt mellem alle æggene. Pisk den smeltede smør og fint revet ingefær i dejen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug. Steg mindst seks tynde pandekager på panden ved høj varme, til de er gyldne på begge sider. Pak de bagte pandekager ind i alufolie, indtil de skal rulles med cremen.
Citroncreme: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en stor skål. Bring fløden i kog i en lille gryde og tag den af varmen. Lad den varme fløde stå i 5 minutter, hæld så halvdelen af den over den finthakkede chokolade og rør, til næsten al chokoladen er smeltet. Tilføj resten af den varme fløde. Vrid husblassen fri for vand og rør den direkte i den lune fløde. Når alt chokoladen er smeltet, passeres cremen gennem en sigte. Tilføj citronskallen og rør godt. Afkøl citroncremen køleskabet i køleskabet mindst 3 timer eller gerne til næste dag.
Citronconfit: skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den ’nøgne’ citron i fileter ved hele tiden af skære langs lamellerne. Flæk den halve vaniljestang på den lange led. Skrab kornene ud og mas den sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, sukker og vand i en gryde og kog det kort op. Jævn med en anelse majsstivelse udblødt i lidt vand, men endelig ikke for meget. Saucen skal kun tykne en anelse. Tilsæt citron fileterne og tag herefter gryden af varmen. Afkøl citronconfiten helt inden serveringen. Den kan opbevares på køl i op til tre dage.
Glaskaramel: smelt flormelissen til gylden karamel i en kasserolle. Læg et nyt stykke bagepapir fladt på bordet. Sæt med en ske to-tre karamelklatter af med en diameter som en tokrone. Klatterne stryges lynhurtigt og bestemt ud med en palet. Gentag og gentag, til sukkeret er brugt, og husk, det er godt med nogle stykker ekstra.
Citronpandekager: læg alle de kolde pandekager ud på et rent bord. Pisk den kolde citroncreme luftigt med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt og stramt sammen, læg dem på et fad med lige bund og dæk den med husholdningsfilm. Dril fadet i køleskabet i op til to dage inden anretning. Pandekagerne kan fryses vis du vil være i god tid.
Servering til opskriften
Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
Pandekagedej: Bland mel og sukker i en skål og pisk godt mellem alle æggene. Pisk den smeltede smør og fint revet ingefær i dejen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug. Steg mindst seks tynde pandekager på panden ved høj varme, til de er gyldne på begge sider. Pak de bagte pandekager ind i alufolie, indtil de skal rulles med cremen.
Citroncreme: Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ½ time. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en stor skål. Bring fløden i kog i en lille gryde og tag den af varmen. Lad den varme fløde stå i 5 minutter, hæld så halvdelen af den over den finthakkede chokolade og rør, til næsten al chokoladen er smeltet. Tilføj resten af den varme fløde. Vrid husblassen fri for vand og rør den direkte i den lune fløde. Når alt chokoladen er smeltet, passeres cremen gennem en sigte. Tilføj citronskallen og rør godt. Afkøl citroncremen køleskabet i køleskabet mindst 3 timer eller gerne til næste dag.
Citronconfit: skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den ’nøgne’ citron i fileter ved hele tiden af skære langs lamellerne. Flæk den halve vaniljestang på den lange led. Skrab kornene ud og mas den sammen med en anelse af sukkeret med en paletkniv, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukkeret, den tomme vaniljestang, sukker og vand i en gryde og kog det kort op. Jævn med en anelse majsstivelse udblødt i lidt vand, men endelig ikke for meget. Saucen skal kun tykne en anelse. Tilsæt citron fileterne og tag herefter gryden af varmen. Afkøl citronconfiten helt inden serveringen. Den kan opbevares på køl i op til tre dage.
Glaskaramel: smelt flormelissen til gylden karamel i en kasserolle. Læg et nyt stykke bagepapir fladt på bordet. Sæt med en ske to-tre karamelklatter af med en diameter som en tokrone. Klatterne stryges lynhurtigt og bestemt ud med en palet. Gentag og gentag, til sukkeret er brugt, og husk, det er godt med nogle stykker ekstra.
Citronpandekager: læg alle de kolde pandekager ud på et rent bord. Pisk den kolde citroncreme luftigt med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt og stramt sammen, læg dem på et fad med lige bund og dæk den med husholdningsfilm. Dril fadet i køleskabet i op til to dage inden anretning. Pandekagerne kan fryses vis du vil være i god tid.
Servering til kolde citronpandekager
Relaterede opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt
Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset |
Kontakt