(Opskrift fortsætter under reklamen)

SIGTEBRØD MED SURDEJ

SIGTEBRØD MED SURDEJ
anitta
Til opskriften
Opskrift glæde: (108 pers.)

(Opskrift fortsætter under reklamen)



Ingredienser


Dej af :




Fremgangsmåde


: Surdej : Gæren smuldres og udrøres med skummetmælken, der er lunet til 35 grader. De 3 dl. sigtemel tilsættes, og dejen slås med en ske, til den er blank og sej. Stil surdejen et ikke for lunt sted i ca. 24 timer. Almindelig køkkentemperatur er udmærket, men en varm sommerdag vil det være nødvendigt at finde en lidt koldere plads. Sørg for at dejen får stuetemperatur, inden der arbejdes videre med den.

2 : Dej : Vandet/skummetmælken lunes til 35 grader og de øvrige ingredienser, herunder surdejen, tilsættes. Dejen æltes omhyggeligt, til den er blank og smidig. Dæk den med et fugtigt klæde og stil den til hævning et lunt sted i ca. 3 timer.

3 : Dejen deles i to portioner, der udgør henholdsvis 1/3 og 2/3 af hele portionen. Den store dejklump formes til en kugle og sættes på en smurt bageplade. Den anden formes også til en kugle, der sættes på toppen af den første dejklump. Der pensles med lidt æggehvide, så dejen hænger sammen.

4 : Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter inden det pensles med sammenpisket æg og bages ved 250 grader i ca. 30 minutter.


Mangler du det rette udstyr til at lave denne opskrift? Vi anbefaler Køkkenuniverset.dk Eller Kitchenone


Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
LIGE NU 10% rabat på Te, køkkenudstyr og kaffe + gratis gave ved køb af Te eller kaffe
Hvornår er strømmen billigst i Danmark? Se det her
Ingredienser

Fremgangsmåde

Dej af :






Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
LIGE NU 10% rabat på Te, køkkenudstyr og kaffe + gratis gave ved køb af Te eller kaffe
Hvornår er strømmen billigst i Danmark? Se det her

: Surdej : Gæren smuldres og udrøres med skummetmælken, der er lunet til 35 grader. De 3 dl. sigtemel tilsættes, og dejen slås med en ske, til den er blank og sej. Stil surdejen et ikke for lunt sted i ca. 24 timer. Almindelig køkkentemperatur er udmærket, men en varm sommerdag vil det være nødvendigt at finde en lidt koldere plads. Sørg for at dejen får stuetemperatur, inden der arbejdes videre med den.

2 : Dej : Vandet/skummetmælken lunes til 35 grader og de øvrige ingredienser, herunder surdejen, tilsættes. Dejen æltes omhyggeligt, til den er blank og smidig. Dæk den med et fugtigt klæde og stil den til hævning et lunt sted i ca. 3 timer.

3 : Dejen deles i to portioner, der udgør henholdsvis 1/3 og 2/3 af hele portionen. Den store dejklump formes til en kugle og sættes på en smurt bageplade. Den anden formes også til en kugle, der sættes på toppen af den første dejklump. Der pensles med lidt æggehvide, så dejen hænger sammen.

4 : Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter inden det pensles med sammenpisket æg og bages ved 250 grader i ca. 30 minutter.


Mangler du det rette udstyr til at lave denne opskrift? Vi anbefaler Køkkenuniverset.dk Eller Kitchenone
PRINT / PDF Modtag dagensopskrift

Del gerne opskriften



(Reklame)

SIGTEBRØD MED SURDEJ

Relaterede opskrifter









Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset | Kontakt