(Opskrift fortsætter under reklamen)

Sørens rugbrød (med surdej)

Sørens rugbrød (med surdej)
Lone Borgersen
Til opskriften
Opskrift glæde: (175 pers.)

(Opskrift fortsætter under reklamen)



Ingredienser





Fremgangsmåde


1. æltning:

2. æltning:

Bagning:

Hvis man mangler en portion surdej, kan den laves på følgende måde:

1. dag: 1 dl lunkent vand (håndvarmt) røres sammen med spsk kærnemælk eller yojhurt, 1 dl hvedemel og lidt gær (på størrelse med en citronkerne). Der dækkes med film over og det stilles lunt 1 døgn.

2. dag: Der røres 1 dl håndvarmt vand i og 1 dl groft mel (grahamsmel, fuldkornshvedemel, rugmel) drysses over og røres i. Lad surdejen stå lunt til næste dag. Færdig surdej lugter syrligt pga mælkesyrebakterierne og eddikesyrebakterierne og den færdige surdej skal boble af energi, når du ryster lidt med den. Er dejen ikke blevet syrlig nok kan det være nødvendigt at vente endnu en dag (Politikens nye bagebog)


Mangler du det rette udstyr til at lave denne opskrift? Vi anbefaler Køkkenuniverset.dk Eller Kitchenone


Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
LIGE NU 10% rabat på Te, køkkenudstyr og kaffe + gratis gave ved køb af Te eller kaffe
Hvornår er strømmen billigst i Danmark? Se det her
Ingredienser

Fremgangsmåde






Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
LIGE NU 10% rabat på Te, køkkenudstyr og kaffe + gratis gave ved køb af Te eller kaffe
Hvornår er strømmen billigst i Danmark? Se det her

1. æltning:

2. æltning:

Bagning:

Hvis man mangler en portion surdej, kan den laves på følgende måde:

1. dag: 1 dl lunkent vand (håndvarmt) røres sammen med spsk kærnemælk eller yojhurt, 1 dl hvedemel og lidt gær (på størrelse med en citronkerne). Der dækkes med film over og det stilles lunt 1 døgn.

2. dag: Der røres 1 dl håndvarmt vand i og 1 dl groft mel (grahamsmel, fuldkornshvedemel, rugmel) drysses over og røres i. Lad surdejen stå lunt til næste dag. Færdig surdej lugter syrligt pga mælkesyrebakterierne og eddikesyrebakterierne og den færdige surdej skal boble af energi, når du ryster lidt med den. Er dejen ikke blevet syrlig nok kan det være nødvendigt at vente endnu en dag (Politikens nye bagebog)


Mangler du det rette udstyr til at lave denne opskrift? Vi anbefaler Køkkenuniverset.dk Eller Kitchenone
PRINT / PDF Modtag dagensopskrift

Del gerne opskriften



(Reklame)

Sørens rugbrød (med surdej)

Relaterede opskrifter

(Reklame)








Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset | Kontakt