(Opskrift fortsætter under reklamen)
Torta della nonna (Bedstemors tærte)
Ingredienser
dej:
creme:
Fremgangsmåde
Dej: Smør, sukker, citronskal og en knivspids salt, røres blødt med fingrene. Halvdelen af melet røres i. Æggeblommer røres i, og tilsidst resten af melet. Dejen æltes jævn, og hviler køligt i 1/2 time. Creme: Mælk og citronskal skåret i strimler, bringes langsomt til kogepunktet, og tages af ilden. Æggeblommer og sukker piskes sammen, melet og derefter den varme mælk piskes heri. Cremen sættes over, bringes til kogepunktet under konstant piskning, og piskes videre til den er jævn ( ca. 1 min). 2/3 af dejen rulles ud, og en tærte form fores hermed. forbages ved 220 grader i ca. 10 min. til den tager farve. Resten af dejen rulles meget tyndt ud. Rulles ud på et stykke film, og lægges i fryseren i ca. 5 min. derved er det lettere at presse låget ned i formen. Cremen fordeles i tærten, og resten af dejen lægges over, og trykkes fast langs kanten, som et låg. Pinjekerner fordeles over tærten. Bages ved 220 grader til tærten er let gylden.
Modtag gratis madplaner ud fra ugens tilbud
LIGE NU 10% rabat på Te, køkkenudstyr og kaffe + gratis gave ved køb af Te eller kaffe
Hvornår er strømmen billigst i Danmark? Se det her
Dej: Smør, sukker, citronskal og en knivspids salt, røres blødt med fingrene. Halvdelen af melet røres i. Æggeblommer røres i, og tilsidst resten af melet. Dejen æltes jævn, og hviler køligt i 1/2 time. Creme: Mælk og citronskal skåret i strimler, bringes langsomt til kogepunktet, og tages af ilden. Æggeblommer og sukker piskes sammen, melet og derefter den varme mælk piskes heri. Cremen sættes over, bringes til kogepunktet under konstant piskning, og piskes videre til den er jævn ( ca. 1 min). 2/3 af dejen rulles ud, og en tærte form fores hermed. forbages ved 220 grader i ca. 10 min. til den tager farve. Resten af dejen rulles meget tyndt ud. Rulles ud på et stykke film, og lægges i fryseren i ca. 5 min. derved er det lettere at presse låget ned i formen. Cremen fordeles i tærten, og resten af dejen lægges over, og trykkes fast langs kanten, som et låg. Pinjekerner fordeles over tærten. Bages ved 220 grader til tærten er let gylden.
Relaterede opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt
Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!
Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift
Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset |
Kontakt