Opskrifter med Kanel

Annonce

Anvendes i sammenkogte retter med kalve eller oksekød, i frugtkompot i gløgg og risengrød. Histori: Shen Nung, kejser Kina 2700 f.kr, var den første, der omtalte dette krydderi. Han kaldte det kwei, som senere blev til tien chu kwei, indisk Kanel. På det tidspunkt skelnede man ikke mellen fastlandet og øen Ceylon; det er her, Kaneltræet vokser, og her den fineste Kanel kommer fra. Man bruger kun det inderste af barken fra skuddene i regntiden, hvor de har et højt vandindhold. Barken tørres i solen og rulles sammen. Farven er gulbrun yderst og mørkebrun indeni. Den anden type Kanel, Kinesisk Kanel eller cassia Kanel, er grovere i strukturen og mere bitter. Kanel bruges f.eks. i engelsk apple pie, amerikansk kanelbolle, indisk karry, sri lankansk varm te, dansk wienerbrød, gulerodsretter, chokolade, cacao, iscreme, og meget, meget mere. Den fine Ceylonkanels fløjlsbløde aroma sikre den plads blandt verdens bedste krydderier. Kilde: Kirkfood (Nikolaj Kirk)


OPSKRIFTER

Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024 cookies på Maduniverset

Kontakt