Opskrifter med Kommen

Annonce

Anvendes mest til bagning. Histori: kommen ( og spidskommen). mange mennesker bryder sig ikke om kommen, selv om alle kender den fra brød og ost. Det er synd og skam. Spidskommen menes at stamme fra Syrien og Egypten, hvor man har fundet den i de tidlige faraoners grave. Man ved, at både egyptere og hebræere solgte hele planter på deres urtemarkeder. Biblen fortæller, at den blev brugt til supper, ragouter og brød. Spidskommen har den fineste smag af de to slags kommen, den er stærkt aromatisk, krydret, skarp og bitter. Duften minder efter min mening meget om fenikel. Spidskommen er glimrende til supper og alt det andet, Biblen siger. Den anden type kommen er et lille halvmåneformet frø, som skulle stamme fra neolitiske grave. Den kommer altså fra et køliger klima og findes også vildt i Frankrig, hvor den vokser i Vogeserne og Alperne. Det siges, at den endda findes her i landet. Historien siger også, at romerne tyggede kommenfrø for at fjerne dårlig ånde, man mener, at de fik dem fra Gallien, hvor de blev brugt som pølsekrydderi. Det bruges de stadig til. Kilde: Kirkfood (Nikolaj Kirk)


OPSKRIFTER

Annonce

Populære kategorier

Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet.

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset 1999 cookies på Maduniverset