Annonce

Smagsforstærkere fra naturens side

avatar
Tanja & Thor


Når man laver mad er det vigtigt at man bruger smagsforstærkere for at smagen bliver endnu bedre, det man tit høre om er : salt, sødt, stærkt, surt, bitter og umami Se hvilke smagsforstærkere som giver de forskellige: SALT: soja, fiskesauce, kapers, havsalt, tamari og oliven. SØDT: honning, juice, frugt, rodfrugter, æbler, bananer, tørrede frugter og kanel. SURT: citronsaft, limesaft, eddike, vin, syrnede mælkeprodukter og appelsin. BITTER: skrællen fra citrus, hvidløg, persille, rucola og grønne krydderurter, peber, kål, kaffe, kakao, grape og skræller fra kartofler eller frugter. STÆRK: chili, ingefær, hvidløg, peberrod og peber. UMAMI: Ingredienser der fremkalder umami kan være: ost, svampe, modne tomater, kogte kartofler, pasta, kød, fisk, æg, mælk, tamari og tang.

Andre leksikon opslag



Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Annoncevisning
Følg & Tilmeld









Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet.

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset 1999 cookies på Maduniverset