|
Når man skal serverer vin til maden er det vigtigt, at man serverer det rigtige og at det har den rigtige temperatur.
Her kan du læse om hvilke vin du skal bruge og om
hvilke temperatur den skal have.
|
Hvilken vin skal du bruge til maden?
Skalddyr
|
Tør hvidvin, rosévin og champagne.
|
Stegt fisk
|
Tør hvidvin & rosévin, lette rødvine og champagne.
|
Lyst kød,
stegt fjerkræ:
|
Tør hvidvin & rosévin, let rødvin og champagne.
|
Rødt kød, stegt:
|
Let rødvin & fyldig rødvin.
|
Fugle vildt
|
Let rødvin & fyldig rødvin.
|
Dyre vildt
|
En Fyldig rødvin.
|
Desserter
|
En Sød hvidvin, en halvtør rosevin, champagne, hedvin og
likørvin.
|
Mild ost
|
Tør hvidvin & rosevin, let rødvin, mousserende
vin og champagne.
|
Stærk oste
|
Sød hvidvin, fyldig rødvin & portvin.
|
Hvilken temperatur skal en vin have?
Det er vigtigt at din vin har den rigtige temperatur, for at
man kan nyde vinen fuldt ud.
8 - 9°
|
Let hvidvin og mousserende vin.
|
10 - 11°
|
Tungere hvidvin, mousserende vin & Champagne
|
12 - 13°
|
Fyldige hvidvine, søde dessertvine.
|
14 - 15°
|
Lette unge rødvine.
|
16 - 17°
|
Unge rødvine.
|
18 - 19°
|
Tunge, fyldige og modne rødvine.
|
Links til vin sider hvor der er endnu mere information.
Her har vi lavet en lille samling af links til danske vin sider.
Snakvin.dk
Diskussionsforum om vin. Medlemmerne kan oprette indlæg om vinspørgsmål, om vin og mad kombinationer, om vinsmagninger m.m. |
Vinforum.dk
Nyheder, links til vinfirmaer og private hjemmesider, auktion, vintest, vinens abc og kalender. |
Vinavisen.dk
Ugentlige nyheder fra vinens verden, oversigt over importører, vin ABC, kalender over vinaktiviteter. |
Vinperlen.dk
Dansk vinproducent der giver tips til selv at komme i gang med vindyrkning i Danmark og links relateret til emnet. |
Hvis du syntes at der mangler noget må du meget gerne sende
informationen til os: Kontakt os her
Tilbage til oversigt
|