1 ds. kogte kikærter eller 250g udblødte og kogte kikærter.
1 stor spsk. Tahin (fås i føtex, kvickly, Irma, superbest)
saften fra ½ citron
2-3 spsk. oliven olie
ca. ½ dl. vand (indtil den ønskede konsistens er opnået).
1 presset fed hvidløg
1 knivspids spidskommen
1 knivspids paprika
salt & peber
Variationer: Blend evt. 1 spsk hakket bredbladet persille, basilikum eller 10 stenfrie kalamataoliven i.
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Hæld vandet fra kikærterne og blend alle ingredienser i en blender eller foodprocessor til en ensartet konsistens. Smages til med salt og peber.
SERVERING
Pynt: Lidt paprika drysses over skålen.
Kan spises som dip til grønsagsstiks, eller naanbrød som mellemmåltid eller appetizer. Ellers serveres som tilbehør til salater, stegt kylling eler sættes på buffetbordet.