hak eller pres hvidløg. Bland løg, hvidløg, rødvin og krydderier sammen i en skål som kan rumme hele svinefilétten. Læg kødet heri. Kødet skal være tildækket af marinaden. Er den ikke helt dækket tilsættes lidt vand.
Stegen skal nu stå ca. 1 døgn i marinaden i køleskabet.
Næste dag:
Stegen tages op af marinaden og brunes i en bradepande i ovnen v. ca. 225 grader. Når den er brunet på begge sider tilsættes alt det marinade der kan være omkring stegen og der skrues ned til ca. 200 grader.
Skal nu stå i ovnen ca. 1 1/2-2 timer, eller til stegen har en centrum temperatur på 80 grader.
Når stegen er færdig tages den op på et skærebrædt og tildækkes med folie og et viskestykke, mens du laver saucen.
Sauce:
Si skyen( så meget du skal bruge, resten gemmes evt.) og tilsæt piskefløde. Lad den koge op og koge godt igennem. Rør en jævning af maizena mel og vand. Jævn sovsen efter smag. Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt kulør.
SERVERING
Serveres med prinsessebønner, carotter, hasselbachkartofler eller timian kartofler(se min opskrift).
Samt min opskrift på bacon/perleløg/ærter blanding.