opskrifter
Søg i 12.493 opskrifter fra 25.541 medlemmer
i
Vin guide

Køb bogen : 249,95 kr.

Når man skal serverer vin til maden er det vigtigt, at man serverer det rigtige og at det har den rigtige temperatur.

Her kan du læse om hvilke vin du skal bruge og om hvilke temperatur den skal have.

Hvilken vin skal du bruge til maden?

Skalddyr

Tør hvidvin, rosévin og champagne.

Stegt fisk

Tør hvidvin & rosévin, lette rødvine og champagne.

Lyst kød,
stegt fjerkræ:

Tør hvidvin & rosévin, let rødvin og champagne.

Rødt kød, stegt:

Let rødvin & fyldig rødvin.

Fugle vildt

Let rødvin & fyldig rødvin.

Dyre vildt

En Fyldig rødvin.

Desserter

En Sød hvidvin, en halvtør rosevin, champagne, hedvin og likørvin.

Mild ost

Tør hvidvin & rosevin, let rødvin, mousserende  vin og champagne.

Stærk oste

Sød hvidvin, fyldig rødvin & portvin.

Hvilken temperatur skal en vin have?

Det er vigtigt at din vin har den rigtige temperatur, for at man kan nyde vinen fuldt ud.

8 - 9°

Let hvidvin og mousserende vin.

10 - 11°

Tungere hvidvin, mousserende vin & Champagne

12 - 13°

Fyldige hvidvine, søde dessertvine.

14 - 15°

Lette unge rødvine.

16 - 17°

Unge rødvine.

18 - 19°

Tunge, fyldige og modne rødvine.

Links til vin sider hvor der er endnu mere information.

Her har vi lavet en lille samling af links til danske vin sider.

Snakvin.dk
Diskussionsforum om vin. Medlemmerne kan oprette indlæg om vinspørgsmål, om vin og mad kombinationer, om vinsmagninger m.m.

Vinforum.dk
Nyheder, links til vinfirmaer og private hjemmesider, auktion, vintest, vinens abc og kalender.

Vinavisen.dk
Ugentlige nyheder fra vinens verden, oversigt over importører, vin ABC, kalender over vinaktiviteter.
Vinperlen.dk
Dansk vinproducent der giver tips til selv at komme i gang med vindyrkning i Danmark og links relateret til emnet.

Hvis du syntes at der mangler noget må du meget gerne sende informationen til os: Kontakt os her

 

 

 

Tilbage til oversigt




Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Opskrifter med frugt
sæson lige nu
Lækre søde pære
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Husk at bruge de lækre kvæder
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


-->

Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Blommetrifli     Den bedste Kylling i Karry!     Krydder frikadeller     Svampet kanelkage     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nemme pølsehorn     Kogning af majs     Tunmousse      Helstegt grillet oksefilet     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Røræg i ovn     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Marinade til kyllingfilet     Absolut bedste BBQ marinade     Helstegt Oksestriploin     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Omelet m. skinke og ost     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Honningmarinade     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin

Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]