1 svinebov, ca. 9½ kg
6 fed hvidløg, presset eller revet
1 cm frisk ingefær, revet
2 friske røde chilier eller 1 tsk tørret chili i flager
3 spsk olivenolie
4 spsk sherry- eller riseddike
Forvarm ovnen til maksimal varme. Bland hvidløg, ingefær, chili, olie og eddike til en pasta og gnid det på svinebovens ridsede svær. Gem en smule til at hælde i bunden af bradepanden. Brun kødet i ovnen med sværsiden opad i 30 minutter. Skru ned til 120 grader, tag kødet ud, hæld resten af krydderpastaen i bunden af bradepanden og læg kødet med sværsiden nedad. Det skal stege i mindst 23 timer. 30-40 minutter før man skal spise, skruer man igen helt op for ovnen, vender svineboven og steger den i 30-40 minutter, til sværen er varm og sprød. Tag kødet ud af ovnen, skær sværen af og skær kødet ud.
29.11.2017, 21:39