1 Skinkemignon, 450-500 g
1 spsk. olie
salt og peber
Fars
125 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
knap 1/2 tsk. salt
knap 1/4 tsk. peber
2 æggeblommer
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
evt. 1 chili
ca. 200 g frisk spinat
Ragout
4 tynde skiver røget bacon
3 cox orange æbler
2 skalotteløg
frisk timian efter ønske
salt og peber
Tilbehør
Brød
Skær skinkemignonen godt halvt igennem på den lange led, en tredjedel nede. Vend kniven og skær et lignende snit så resten halveres. På denne måde dannes der en firkant på ca. 15 x 20 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt kødet på begge sider. Krydr med salt.
Rør det hakkede kød med salt, peber, æggeblommer, finthakkede løg, hvidløg og evt. finthakket chili. Stil det i køleskab.
Kom spinaten i kogende letsaltet vand i 2 minutter, og derefter i koldt vand. Hæld den i et dørslag. Pres vandet af spinaten og hak den groft. Rør farsen med spinat og fordel den på skinkemignonen. Rul kødet sammen som til en tæt pølse. Rul den ind i et stykke stanniol og kom et ekstra stykke omkring. Læg den i et ildfast fad og steg den i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time. Vend den undervejs. Farsen skal være gennemstegt. Prøv evt. at stikke en kødnål ned i midten af rullen/ballontinen. Kødsaften skal være klar. Tag ballontinen ud og lad den afkøle. Stil den i køleskab til næste dag. Skær kødet i skiver.
Skær baconen i strimler og steg dem gyldne på en varm pande. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i både. Snit skalotteløgene i tynde både. Kom begge dele på panden. Lad det svitse 2 minutter og tilsæt timianblade. Lad det stege yderligere 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
Server ragouten lun til skiver af den kolde "ballontine".