Sørg for, at alle ingr. har stuetemperatur. Stød hvidløgene i en morter til en jævn masse. Tag en skive brød og hæld eddike på, pres den derefter i hånden, så den overflødige eddike løber af. Stød brødet sammen med hvidløget til en ensartet masse. Kom æggeblommen og salt i. Stød igen. Hæld olivenolie i v.h.a. en oliekande, så der kun kommer en tynd stråle i, mens du rører rundt. Jo mere olie du hælder i, desto tykkere bliver det. Det er vigtigt, at man hælder olie i i en tynd stråle. Hvis der kommer for meget olie på én gang, skiller aïolien.
Kan serveres som tapa til nykogte kartofler skåret i små tern. Mums!
Tip: Hvis du vil lave aïolien med en stavblender, skal du komme et helt æg i, altså både æggeblomme og æggehvide, ellers bliver aïolien aldrig tyk. Aïolien smager altid bedst, når den er godt saltet.