Annonce
Fotoguide

Fotoguide

avatar
maduniverset.dk


Som professionel fotograf har jeg prøvet at beskrive nogle tips du kan bruge når du skal forevige dine retter. Placering af kamera til madfoto. Det er altid en god tommelfingerregel at placere kameraet ca. 10 cm over tallerkens højde. For at tage et godt fotografi, hvor baggrunden bliver sløret og kun få elementer i billedet ser skarpe ud, er der 2 tips du nemt kan udnytte. 1. jo mere du ”zoomer” ind og jo længere væk du stiller dig, jo mere dybde bliver der i billedet. 2. Blænden kan du stille på så lavt et tal som muligt. Ex 2,8 det giver også en et meget lille skarpheds punkt. Modsat bruger du et højt blænde tal vil alt virke skarpt. Hvis du ikke kan få stillet blænden, så prøv med en højere lukke tid ex 250 og en lav ISO eks 100. Baggrunden for motivet er en meget stor del af dig fotografi. Derfor er det vigtigt at vælge den med omhu. Det kan være den god ide at starte med en enkelt baggrund og en enkelt bordplade fx. hvid. Du kan nemt lave et lille ”set-up” med en gammel plakat, som bar en hvid bagside. Læg plakaten på et bord, og lad halvdelen af plakaten hvile op af en væg. Brug evt tape til at sætte plakaten fast på vægen. Når du placert dit kamera og dit motiv. Det lyset alfa omega for et fotograf. Det er vigtigt at du ikke bruger det indbygget blitz i kameraet. Når du sætter lyset starter vi med ”hoved lyset” hvor vi belyser motivet i samme retning som kameraet. Herefter belyser vi baggrunden uden at ”ramme” motivet. Du kan ”pynte” belyse med lys fra siden af motivet. Lys har forskellige farver. De to lys typer vi oftest løber ind i er ”Udendørs lys” som er blåt og ”el pære” gult. På de fleste kamera kan man stille farvebalancen. Det giver derfor problemer hvis man blader disse to lyskilder. Men som med alle problemer er der altid en løsning. Man kan bruge blåt filter til sine elpære. Nu skulle du være klar på nogle af de udfordringer det kan giver at tage fotos. Udarbejdet af fotograf Peter Vintergaard http://www.vintergaard.com Maduniverset.dk fotograf tip: Tag billeder af mad udenfor under en parsol eller i et lyst rum med mange spots.
Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld

Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024
cookies på Maduniverset | Kontakt