Annonce

Gør noget særligt ud af tilbehøret til din grill-aften



Sponsoreret artikel

Grillsæsonen er for alvor i gang, og det er tid til at imponere ved grillen. En god grillaften kræver godt tilbehør, hvis det hele skal gå op i en højere enhed. Det behøver dog langt fra at være kompliceret eller tidskrævende at skabe tilbehør, der imponerer gæsterne. Prøv fx med grillede majs eller hjemmesyltede løg med et twist af Jack Daniel’s samt en frisk drink til gæsterne, mens I venter på maden. Solen skinner, vennerne samles om grillen, og der er lagt op til en hyggelig aften med god mad og ægte dansk sommerhygge. Og hvis alt skal gå op i en højere enhed, er tilbehøret til grillaftenen mindst lige så vigtig, som det, der lægges på grillen. Det behøver dog hverken at være tidskrævende eller svært at diske op med det perfekte tilbehør til grillaftenen. ”Team Smoke it All”, der er både danske og nordiske mestre i BBQ, og har vundet internationale priser ved bl.a. Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbeque, har udviklet et par opskrifter til det lette, smagfulde tilbehør til grillmaden, som spiller på alle sanser og kilder smagsløgene med et lille twist af Jack Daniel’s. Og mens kød og grønt griller færdigt og spreder en liflig duft, er det oplagt et nyde en forfriskende drink i godt selskab. Majs a’la Jack (4 personer) Søde og saftige majs er altid et hit, når menuen står på BBQ. Prøv at marinere dem i honning og Jack Daniel’s for en ekstra lækker oplevelse. Du skal bruge: 4 majskolber med blade 40 g smeltet smør 2 spsk. honning 2 spsk. Jack Daniel’s Old no 7 Et drys havsalt Sådan gør du: Start med at trække bladene tilbage på majskolberne. Bland dernæst blødt smør, honning og Jack Daniel’s, og pensl det på kolberne. Træk bladene tilbage igen, og snør toppen let sammen med en snor. Majskolberne tilberedes på grill ved cirka 180-200 grader i direkte varme. Når bladene er sorte, er majsen færdig. Server til de sultne gæster med et drys havsalt, og sørg for en ekstra serviet til de fedtede fingre. Jack-syltede løg Uanset om burgeren er med okse, kylling eller svampe, så kan den meget nemt opgraderes med ”Jack-syltede løg” med masser af syrlighed. Det samme gælder den grønne salat. Du skal bruge: 2-3 rødløg 2 dl. æbleeddikek 1 dl. Jack Daniel’s Old no. 7 3 dl. sukker Sådan gør du: Rør æbleeddike, Jack Daniel’s og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Snit så løg i tynde skiver, og mariner dem i minimum 30 minutter, mens de står på køl. Server til burger, eller brug de Jacksyltede løg som lækkert tilbehør til fx salat. Et ekstra lækkert burgertip: Smør burgerbollen med BBQ-sovs indvendigt, inden bollen ristes på grillen eller en pande. De perfekte sommerdrinks (til voksne) til grillmaden Til en perfekt grillaften er det oplagt med en lækker drink. Og når nu solen skinner, og varmen bølger i sommerluften, så må den gerne være det perfekte miks af syrligt, sødt og forfriskende. Prøv evt. klassikeren Lynchburg Lemonade, som serveres i et limonadeglas med masser af is, eller en Ginger Bee, som passer perfekt til en lun sommeraften. Nyd drinken, mens der grilles eller som drink til grillmaden. Lynchburg Lemonade (voksen drik) 3 cl. Jack Daniel’s Old no 7 1 cl. Grand Marnier 1/2 cl. citronsaft 15 cl. lemonade, lime-/lemonsodavand Masser af isklumper En skive citron på toppen Bland alle ingredienser sammen, gerne i et lemonadeglas med hank, og husk masser af is samt en skive citron. Ginger Bee (voksen drik) 3 cl. Jack Daniel’s Tennessee Honey 15 cl. ginger beer 1 cl. limesaft Masser af isklumper En limebåd på toppen Bland alle ingredienser sammen, server evt. i et marmeladeglas, og husk masser af is samt en limebåd.
Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Copyright © Maduniverset - cookies på Maduniverset