opskrifter
Søg i 12.584 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej

Danskernes favorit-kirsebærsauce har fået økologisk smag



Rødkål, brune kartofler, sprødt andeskind og risalamande med kirsebærsauce. Julemiddagen er fuld af traditioner. Denne jul er ingen undtagelse, men nu er den kendte og klassiske kirsebærsauce fra Skælskør Frugtplantage blevet økologisk.

Nogle spiser and, nogle spiser gås, og nogle spiser flæskesteg. Vi er ikke helt enige om, hvad hovedretten består af juleaften. Men vi er rørende enige, når det gælder desserten – det skal være risalamande, og selvfølgelig med kirsebærsauce – lun eller kold. Skælskør Frugtplantage har kælet for den gamle klassiker og lancerer nu ny økologisk variant.

Fra dyr ret til sparedessert

Til trods for sit franskklingende navn er risalamande en helt igennem dansk ret, der blev opfundet i slutningen af 1800-tallet. Den blev til nogenlunde samtidig med, at risengrød begyndte at blive mere almindelig. Tidligere var risengrød en fin og dyr form for grød, da der skal bruges ingredienser, der var kostbare: importerede ris, sødmælk og smør, sukker og kanel til at komme ovenpå. Efter 2. Verdenskrig blev risalamanden populær som sparedessert. Man sparede på risene ved at røre flødeskum i. Desserten kunne også laves uden mandler, og i stedet for den hele mandel, kunne man bruge en knap eller en mønt.

Kirsebærsauce er et must

I dag står traditionen stolt – der skal være en hel mandel, og der skal være kirsebærsauce til, og helst den fra Skælskør Frugtplantage.

”Traditioner ændrer man ikke på – og slet ikke, når de smager godt. Det forklarer, hvorfor kirsebærsaucen fra Skælskør Frugtplantage er danskernes foretrukne og har været det i mange år,” fortæller Henrik Hjorth, Marketing Manager i Scandic Food A/S, og fortsætter: ”Vi lancerer nu vores kirsebærsauce i en økologisk udgave, men af respekt for traditionen og danskernes gode smag har vi ikke ændret på opskriften, som folk kender og elsker, vi har blot gjort den dejlige kirsebærsmag økologisk.”


Den økologiske kirsebærsauce fra Skælskør Frugtplantage er produceret i Danmark. Den kommer i en karton med 500 g, og de økologiske hovedingredienser er lige til at gennemskue: Hele udstenede økologiske kirsebær, vand og økologisk rørsukker.

Generalprøve på julemiddagen

Mortens aften er der tradition for at spise and eller gås, og mange benytter lejligheden til at holde en generalprøve på julemiddagen. Her kan man så afprøve den ældst kendte opskrift på risalamande fra 1901.

Risalamande a la Frøken Jensens Kogebog, 1901

Risengrød af 1/2 l mælk og 3/4 dl ris 25-50 gr. mandler 1-2 spsk. sukker Korn af 1 stang vanilje (vaniljesukker) Evt. lidt lys portvin eller sød sherry 2 dl. piskefløde Mandlerne skoldes, smuttes og hakkes groft. Risengrøden røres med mandler, sukker og vanilje. Der kan evt. smages til med lidt sød sherry eller portvin. Fløden piskes og blandes i risengrøden, og desserten hældes op i en skål. Serveres med kirsebærsovs.

Økologisk kirsebærsauce fra Skælskør Frugtplantage forhandles i førende dagligvarebutikker til en vejledende pris på 14,95 kroner. I butikkerne fra d. 1. november.


Danskernes favorit-kirsebærsauce har fået økologisk smag, tilføjet af : | 26.10.2010




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

madplaner Indkøbslister
sæson lige nu 10628-fastelavnsboller-med-citronglasur.jpg 15-DSC_0568.JPG 15-DSC_0587.JPG
De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
hvid streg 2
hjemmelavede-karrysild.jpg 6792-grillet-lammekoelle.jpg 10909-paaskeaeg-med-marcipan-karamel-ingefaer-Dulce-de-Leche.jpg
Næste
Påskeopskrifter alt fra påskeæg til karrysild
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
Følg Maduniverset
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Helstegt Oksestriploin     Kagecreme (lagkage) lavet på maizena     Svampet kanelkage     Raclette med det hele     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Røræg i ovn     Frisk pasta med laks og flødesovs     Fastelavnsboller med creme og citronglasur     Den bedste Kylling i Karry!     Fersken suppe (den er genial)     pommes anna     Indbagte rejer     Ovnsstegt laks i folie     Omelet m. skinke og ost     Tunmousse      Fastelavnsboller med fløde og marcipan     Blødende chokoladekage     Gulerodskage (Rå)     Marineret kalkunbryst- helstegt     Grov go'e boller     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [
Kontakt]