opskrifter
Søg i 12.594 opskrifter
i
Login og opret bruger er pt. ikke muligt. Ny flot hjemmeside er på vej
UPDATE: 25.09.19 vi er nu ca. 80% færdig med den nye hjemmeside :)

2 fade, 2 grilltænger - og vask så hænder!



Blot nogle få dråber kødsaft fra råt kød med campylobacterbakterier er nok til at sende gæsterne fra bordet med et ulmende maveonde og senere en omgang diarré eller opkast. Nu hvor der for alvor fyres op for grill-sæsonen, minder Fødevarestyrelsen om de tre gode grillråd:

• 2 fade - ét til råt og ét til stegt kød
• 2 grilltænger - én til råt og én til stegt kød
• Vask hænder, når du har rørt ved råt kød

Hvis grillmesteren ikke formår at holde råt og stegt kød adskilt på hvert sit fad, og der heller ikke er én tang til det rå kød og én til det stegte, og håndhygiejnen i øvrigt er tvivlsom, så har grillmesteren en sikker opskrift på fiasko.

Flest syge af campylobacter i grillsæsonen
”Vi oplever hver sommer i grillsæsonen, at særligt mange mennesker bliver syge af campylobacter-bakterier, fordi det ofte glipper med hygiejnen, når vi griller udenfor. Derfor går vi ud nu og minder folk om de tre enkle grillråd”, siger dyrlæge Justin Ajufo fra Fødevarestyrelsen.
”Faktisk er campylobacter den fødevarebakterie, som gør flest mennesker syge. Sidste år blev omkring 4.000 syge af campylobacter i Danmark, men tallet er sandsynligvis 10-20 gange højere, fordi mange ikke går til lægen”, vurderer Justin Ajufo.

Fakta
Fødevarestyrelsen sætter de kommende uger fokus på grillrådene. Forbrugerne vil i uge 22, 23 og 24 blive præsenteret for en kort grillfilm både i fjernsynets OBS-udsendelser og i biograferne. Derudover uddeler styrelsen Go Cards med grillrådene landet over i caféer og biografer.

Ved at følge Fødevarestyrelsens råd undgår du at sprede bakterier fra det rå kød over på den færdige mad, som fx salat, brød og det færdigstegte kød. Hvis du sørger for en god hygiejne, også ved have-grillen, bliver grillgæsterne ikke syge, selvom der skulle være bakterier i kødet.

Læs mere
Om grillrådene og kampagnen på Fødevarestyrelsens hjemmeside.


2 fade, 2 grilltænger - og vask så hænder!, tilføjet af : | 06.06.2011




LÆS OGSÅ
 


Medlemmers Kommentarer







Log ind øverst til højre eller opret dig som bruger gratis på Maduniverset.dk for at skrive en kommentar


 
 

Julefrokost opskrifter
Følg Maduniverset
sæson lige nu
Inspiration til julefrokosten fx. Andebryst med solbær/chokoladesauce eller Nordiske marcipankugler med havtorn og gran støv
Se opskrifter her
hvid streg 2
Næste
Thanksgiving kalkun opskrifter
Se opskrifter her
hvid streg 3
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


Populært minut for minut
AFSTEMNING

Hvad spiser i oftest til aftensmad på hverdage

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...







Populære søgninger: Julefrikadeller     Frisk pasta med laks og flødesovs     Mormors Stegte sild i eddike     Fersken suppe (den er genial)     Raclette med det hele     Svampet kanelkage     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Trylledej (ikke spiseligt)     Gode Råd - Sønderjysk specialitet     Christmas stollen     Oldemors sirupskage - nem og lækker     Gulerodskage (Rå)     Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Spagetti carbonara     Børnenes kokoskugler     Røræg i ovn     Hjemmelavet modellervoks     Ovnstegt røget skinke med aspargessovs.     Daim konfekt     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.1 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]